506 4 ne demek?

4/A APHB kısmında 506 olarak görünen hizmetler 2008/10. aydan önceki SSK kapsamındaki çalışmaları gösterir. 01 Ekim 2008 tarihinden önce sigortalı çalışanlar 506 Sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu’na tabi dir. 2008/10 dönemi sonrasında ise APHP sigorta türü 5510 SK. 4/A olarak hizmetler sistemde görünür.

Read more

5510 4A ne demek?

4A veya eski adıyla SSK bir işyerinde sözleşmeli olarak çalışan vatandaşların bağlı olduğu sigorta sistemi olarak biliniyor. Kısacası 4A SSK’ya prim ödeyen çalışanların bulunduğu grup olarak karşımıza çıkmaktadır. 4A sistemi 5510 sayılı kanun sonrasında SGK kapsamında çalışan kişileri ifade etmektedir.

Read more

SGK 4A hakları nelerdir?

4A ‘lı çalışanlar prim ödemelerini sağladıkları müddetçe, devlet kontrolü altında sosyal güvencelerden yararlanabilirler. 4A kapsamında çalışanların yararlanabileceği hakların başında genel sağlık sigortası gelmektedir. Sigortalı çalışanların prim ödemeleri işyeri tarafından sağlanır.

Read more

4A sigorta ne kadar?

İsteğe bağlı sigorta primi 2022 yılında en düşük 1601.28 TL olacak. Kendi adına ve hesabına tarımsal faaliyette bulunanlar ile esnaf muaflığından yararlanan kadınların ödeyeceği isteğe bağlı sigorta primi ise 2022 yılında aylık 1547.90 TL olarak uygulanacak.

Read more

(*) 4A SGK ne demek?

Eski sistemde 4/a olarak yer alan, SSK’ya prim ödeyen çalışanları kapsayan sistem, işyerinde sözleşmeli olarak çalışan kişileri kapsamaz. 4/a olan kavram daha sonrasında 5510 sayılı yeni çıkan yasa ile birlikte SGK kapsamına alınarak bu yeni düzenleme sonucunda bu sınıfa 4A adı verilir.

Read more

(*) 4A APHB ne demek?

Aylık prim ve hizmet belgesi kapsamında sigortalı olarak çalışan işçilerin karşılaşabileceği sağlık sorunlarının tedavisi ve emeklilik dönemi için yapılan ödemeler APHB Sigorta Kolu (*) 4a olarak adlandırılır. Bu sigorta türünün işverene ve çalışanlara sağladığı pek çok avantaj bulunmaktadır.

Read more

SGK 41a nedir?

Kanunun 4/1-a bendi kapsamındaki sigortalının iş kazası ve meslek hastalığı dışında kalan ve iş göremezliğine neden olan rahatsızlıklar hastalık hali olarak nitelendirilmektedir. Hastalık haline bağlı olarak hizmet akdine tabi çalışan sigortalıya günlük geçici iş göremezlik ödeneği ödenmektedir.

Read more