Çay şekerindeki hidrojen kısmi yani az pozitif, oksijen ise kısmi yani az negatif kutuplara sahiptir. Sükroz suya atıldığında, su molekülünün pozitif olan hidrojen ve negatif olan oksijen kutupları sükroz molekülünün pozitif ve negatif kutuplarıyla etkileşime girer.
Read moreÇaya içine şeker atılması fiziksel mi kimyasal mı?
Sudaki şekerin kimyasal bir değişim olması için yeni bir şeyin ortaya çıkması ve kimyasal bir reaksiyonun meydana gelmesi gerekirdi. Ancak, şeker ve suyun karıştırılması basitçe … suda şeker üretir! Bu olay sırasında maddeler şekil değiştirebilir, ancak kimlik değiştirmez. Bu fiziksel bir değişikliktir.
Read moreÇaya şeker katılması kimyasal mı?
Çayın içine şeker attığın zaman şeker çözünerek çözelti oluşturur. Ve bu bir fiziksel değişmedir.
Read moreÇaya şeker atınca erir mi?
Çünkü şeker çayda hem eriyor hem de çözünüyor.” ve YD kategorilerindedir.
Read moreÇay şekerinin suda çözünmesi kimyasal mı?
Donma, buharlaşma, erime, yoğuşma ve kaynama ile beraber çözünme gibi olaylar fiziksel olarak öne çıkar. Bu kategoride yer alan şekerin suda çözünmesi ise, buna paralel olarak fiziksel bir etkidir.17 Ara 2021
Read moreÇaya şeker atılması erime mi?
Halk arasında çaya atılan şekerin çaya karışmasına şekerin erimesi ifadesi kullanılır. Şekerin erimesi ifadesi doğru bir ifade değildir. Hal değiştirme olayına erime denilmektedir. Çaya attığımız şeker , hal değişime yaşanmamakta, şeker çayda çözünerek karışım oluşmaktadır.
Read moreÇaya şeker atınca çayın tadı değişir mi?
ÇAY ERZURUM ŞEKERİ İLE İÇİLİR Önce şekeri ısırır, sonra çayı yudumlarız. Çayın tadı zaten şekerle alınmaz, çayın tadı çaydadır.
Read more