Plaka Sistem Tarafından İkametgah Adresine Göre Atanıyor Ayrıca artık 3 harf ve 3 rakamlı plakalar verilmekte. Noterde plaka seçme gibi bir seçenek maalesef sunulmuyor.
Read moreIkinci el araç alırken plaka değişikliği nasıl yapılır?
2.el araç alırken alım işlemleri sırasında noterde plaka değişikliği yapmak istediğinizi de belirtmeniz gerekiyor. Satış alım gününden itibaren bir aylık süre içerisinde de trafik tecil birimine başvurmalısınız. Buradan alacağınız belge ile Şoförler Odası’na giderek yeni plakanızı alabilirsiniz.
Read moreAraç plaka yenileme nasıl yapılır?
Plaka yenileme işlemi yapmak için noterden randevu almanıza gerek yok.
Read moreAynı ilde plaka değişikliği yapılır mı?
2019 yılından önce araç tescil şubesi ile satın alan kişin ikamet adresi ”aynı ” yerde olması durumunda plaka değişikliği yapılamıyordu. Şuanda mevcut sisteme göre sadece il değişikliği olması durumunda plaka değişikliği yapabiliyorsunuz. Yani artık ilçe bazında bu işlemler yapılamıyor.
Read morePlaka düştü ne yapmalıyım 2021?
Plakanın kayıp olduğu sisteme işlenir. Trafik şube sizi notere yönlendirir. Notere gidip plakanızın kayıp olduğunu ve trafikteki işlemi tamamladığınızı beyan edip plaka basım kağıdını alabilirsiniz. O kağıt ile birlikte en yakın şoförler odasından plakanızı çıkartabilirsiniz.
Read moreMevcut plaka nasıl değiştirilir?
Plaka yenileme işlemi için önce Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şubesinden randevu alınır. Nüfus cüzdanı fotokopisi, araç ruhsatı ve fotokopisi ile eski plakalar hazır olduğunda randevuya gidilir. Ardından yeni plaka Şoförler Odasına bağlı plaka basım merkezlerinde yaptırılabilir.
Read moreAraç satışı yapmadan plaka değiştirilebilir mi?
“Araç plaka değiştirme nasıl yapılır?” araç satın alımında en sık sorulan sorulardan biridir. İlk olarak satış aşamasında plaka değiştirme talebi notere gönderilir. Satış sırasında bu şart belirtilmezse plaka değişimi gerçekleştirilemez.
Read more