2- Kamu İşletmeleri (KİT’ler) Sermayelerinin tamamı veya büyük bir kısmı kamu tüzel kişilerine ait olan işletmelerdir. Kamu işletmelerine örnek olarak Etibank, Sümerbank, Türkiye Demir-Çelik İşletmeleri ve Türkiye Kömür İşletmeleri gibi.
Read moreKamu teşebbüsleri nelerdir?
Sermayesinin hepsi devletin kontrolü altında olan ve iktisadi açıdan ticari hususlara göre faaliyet gösterenlere Kamu İktisadi Teşebbüsleri adı verilmektedir. Kamu iktisadi Teşebbüsleri devletlerin siyasi ve ekonomik olarak kazandıkları gücün korunması amacı ile kurulmuşlardır.
Read moreHizmet üreten işletmeler hangileri?
Bunlar bir hizmetin yerine getirilmesi veya hizmet üretimi ile uğraşan işletmelerdir. Örneğin, beraber dükkânları, lokantalar, oteller; doktor, avukat, mali müşavir büroları; banka, sigorta şirketleri; taşıma ve depolama şirketleri; elektrik, havagazı, su ve sağlık hizmetlerini yürüten işletmeler gibi.
Read moreEkonomik bakımdan işletmeler kaça ayrılır?
FAALİYET ALANLARINA GÖRE İŞLETMELER Faaliyet alanı ya da üretilen mal veya hizmet türü açısından işletmeler ; sanayi ya da endüstri işletmeleri , ticaret işletmeleri ve hizmet işletmeleri olarak ayırt edilebilir.
Read moreTek kişi işletmesi nedir?
Bir ticari işletmeyi bir ticaret unvanı altında işletmek amacıyla, gerçek kişiler arasında kurulan ve ortaklarından hiçbirinin sorumluluğu, şirket alacaklarına karşı sınırlandırılmamış olan şirket türüdür.
Read moreKamu işletmeleri nelerdir örnek?
2- Kamu İşletmeleri (KİT’ler) Sermayelerinin tamamı veya büyük bir kısmı kamu tüzel kişilerine ait olan işletmelerdir. Kamu işletmelerine örnek olarak Eti-bank, Sümerbank, Türkiye Demir-Çelik İşletmeleri ve Türkiye Kömür İşletmelerini verebiliriz.
Read moreÜretilen mal ve hizmet çeşidine göre işletme türleri nelerdir?
Üretilen mal ve hizmet göre işletmeler endüstri işletmeleri , ticaret işletmeleri ve hizmet işletmeleri olmak üzere 3 farklı şekilde sınıflandırılabilir.
Read more