Örneğin hafif derecede öğrenme özrü olanlarda özür oranı % 50, orta derecede %70, ağır derecede öğrenme özrü olanlarda % 90, çok ağırda ise bu oran % 100 dır. % 80’in üzerinde olanlarda evde bakım hizmeti hakkı verilmekte ve ailelerine önemli bir maddi destek almaktadırlar.
Read moreOrtopedik engelli raporu nasıl alinir?
Engelli Raporu Nasıl Alınır?
Read moreKOAH engelli raporu nasıl alinir?
Engelli raporu alabilmek için öncelikle Sağlık Bakanlığı tarafından yetki verilmiş hastanelere başvurmak ve muayene olmak gerekiyor. Muayene uzman doktor tarafından yapılmalıdır. Daha sonra muayene sonuçları sağlık kurulunda değerlendirilmektedir ve muayene sonucuna göre rapor verilmektedir.
Read moreYüzde 41 engelli raporu ne işe yarar?
%40 engelli raporu engelli kişilere şu avantajları sağlamaktadır: Ülke içinde bulunan tüm toplu taşıma hizmetleri ücretsiz verilecektir. Engellilerin olduğu kadar engelli refakatçileri de toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilecektir. Otobüs, uçak, gemi biletleri indirimli olarak kullanılmaktadır.
Read moreOrtopedik engel raporu nasıl alınır?
Engelli Raporu Nasıl Alınır?
Read moreYüzde 40 engelli raporu ne ise yarar?
%40 engelli raporunun işlevleri engelli vatandaşlara başta toplu taşıma olmak üzere sağlık, barınma, gıda, eğitim, ekonomi, fırsat eşitliği gibi sosyo ekonomik ayrıcalıkları kapsamaktadır.
Read moreHangi hastalığa ne kadar rapor verilir?
Engelli raporu alabilmek için istenen oran en az %40 olarak belirlenmiştir. %40’ın altında orana sahip olanların engelli raporu alması mümkün değildir. Engelli raporu almak için sizden talep edilen test ve muayenelerin tamamından geçmeniz gereklidir.
Read more