(7) Personel üniforma dışına taşacak şekilde dövme yaptıramaz.
Read moreSahil güvenliğin en belirgin özelliği nedir?
Sahil Güvenlik Komutanlığı, Türkiye Cumhuriyetinin bütün sahillerinde, iç suları olan bölgelerde deniz güvenliğini, deniz emniyetini, asayiş ve kamu düzenini sağlamak, korumak ve kollamak, suç işlenmesini önlemekle görevli ve yetkilidir.
Read moreSahil güvenlik Personeli nasıl olunur?
Sahil Güvenlik Komutanlığı başvurusu, 21-30 Eylül 2021 tarihleri arasında sadece e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Başvuru sonuçları adaylara www.sg.gov.tr adresi üzerinden ilan edilecek.
Read moreSahil güvenlik botu kaç km hız yapar?
Azami 33 kts hıza yükselebilen bot, kendisini diğer botlardan ayıran bir özelliğe sahip. Arama kurtarma botu , alabora olduğunda kendiliğinden doğrulabiliyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı envanterinde bulundurduğu diğer botlar ile de olaylara hızlı ve etkin müdahale gerçekleştirebiliyor.
Read moreSahil güvenlik kimlik sorabilir mi?
(8) Sahil güvenlik , görevini yerine getirirken kendisinin sahil güvenlik olduğunu belirleyen belgeyi gösterdikten sonra kişilere kimliğini sorabilir . Bu kişilere kimliğini ispatlamaları hususunda gerekli kolaylık gösterilir.
Read moreSahil güvenlik kaç saat çalışır?
İstanbul’da jandarma, emniyet, sahil güvenlik ve sağlık kuruluşları dışındaki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında mesai saatlerinin 09.00-12.30, 13.00-17.00 olarak uygulanmasına karar verildi.
Read moreSahil güvenlik Muhafız uzman erbaş ne kadar maaş?
2021 yılında yeni görev almış uzman çavuş maaşları 4500 – 5000 TL arasındaydı. Doğu ya da güneydoğu bölgesinde görev yapan uzman çavuş maaşları ise 6500 – 8000 TL arasıydı.
Read more