Hemşire çalışma alanları içerisinde nütrisyon dalı da bulunmaktadır. Beslenme ile ilgili gereken hizmet ve bilgiyi bize sunan nütrisyon hemşireleri üniversitelerin ilgili bölümlerinden eğitim alarak ve eğitimlerini başarıyla bitirerek görevlerine başlayabilirler.
Read moreHemşirelik eğitimi nasıl alınır?
Hemşire olmak için 2 yıllık Sağlık Meslek Lisesi bitirerek hemşire yardımcısı olunabilir. Ardından 2 yıllık eğitim veren Sağlık Meslek Yüksekokullarından mezun olarak hemşirelik mesleğine adım atabilirsiniz. Ya da 4 yıllık Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni bitirerek hemşire olunabilir.
Read moreKlinik eğitim hemşiresi ne yapar?
Klinik eğitim hemşiresi , kaliteli hemşirelik bakımı sağlamak için işe yeni başlayanların oryantasyonunu sağlayan, çalışanların hizmet içi eğitimi ve profesyonel gelişimlerine ilişkin eğitimi planlayan, uygulayan, değerlendiren sağlık profesyonelidir (Rogers 2005).
Read moreHemşire hangi konularda eğitim verir?
Ayrıca eğitim veren hemşirelerin genelde akılcı ilaç kullanımı, hijyen uygulamaları, hastane oryantasyonu, beslenme, hastane kuralları ve taburculuk gibi konular hakkında eğitim verdikleri belirlendi.
Read moreOkul sağlığı Hemşireliği ne iş yapar?
Okul Sağlığı Hemşiresi , Öğrencilerin ve okul personelinin sağlığının korunması ve geliştirilmesinden sorumludur. – Görev yaptığı okulda okul sağlığı hizmetleri ile ilgili sorunları, gereksinimleri saptar ve okul idaresine bilirdir.
Read moreOkullara Hemşire Alınacak mı?
Artık okullarda hemşire görevlendirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) hazırladığı “Ortaöğretim Kurumları Yönetim Taslağı”na göre, okullarda sağlık hizmetlerini yürütmek üzere hemşire görevlendirilebilecek.
Read moreRevir hemşiresi ne yapar?
a) Görev yaptığı okulda okul sağlığı hizmetleri ile ilgili sorunları, gereksinimleri saptar ve okul idaresine bildirir. b) Sağlık risklerinin erken tanılanması ve uygun girişimlerin planlanması, gereken önlemlerin alınması konusunda okul idaresiyle koordinasyonu sağlar.
Read more