Hemşire olmak için 2 yıllık Sağlık Meslek Lisesi bitirerek hemşire yardımcısı olunabilir. Ardından 2 yıllık eğitim veren Sağlık Meslek Yüksekokullarından mezun olarak hemşirelik mesleğine adım atabilirsiniz. Ya da 4 yıllık Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni bitirerek hemşire olunabilir.
Read moreKlinik eğitim hemşiresi ne yapar?
Klinik eğitim hemşiresi , kaliteli hemşirelik bakımı sağlamak için işe yeni başlayanların oryantasyonunu sağlayan, çalışanların hizmet içi eğitimi ve profesyonel gelişimlerine ilişkin eğitimi planlayan, uygulayan, değerlendiren sağlık profesyonelidir (Rogers 2005).
Read moreHemşire hangi konularda eğitim verir?
Ayrıca eğitim veren hemşirelerin genelde akılcı ilaç kullanımı, hijyen uygulamaları, hastane oryantasyonu, beslenme, hastane kuralları ve taburculuk gibi konular hakkında eğitim verdikleri belirlendi.
Read moreOkul Hemşireliği Sertifikası ne ise yarar?
1) Görev yaptığı okulda okul sağlığı hizmetleri ile ilgili sorunları, gereksinimleri saptar ve okul idaresine bildirir. 2) Sağlık risklerinin erken tanılanması ve uygun girişimlerin planlanması, gereken önlemlerin alınması konusunda okul idaresiyle koordinasyonu sağlar.
Read moreYoğun Bakım Hemşireliği Sertifikası 2021 nasıl alınır?
Yoğun Bakım Hemşiresi Sertifikalarını alma prosedürleri:
Read moreHemşirelik sertifikasını kimler alabilir?
Bu nedenle, alacağınız sertifika türü, tamamen temel almaya karar verdiğiniz hemşirelik alanına bağlıdır.
Read moreAcil Bakım Hemşireliği sertifikası kaç yıl geçerli?
Belgelerin geçerlilik süresi 5 yıldır. 5 yılın ardından belgeye vize yapılması gerekir. Aksi takdirde diğer sağlık personeli sertifikası yenilenene kadar askıya alınır. Diğer sağlık personeli belgesinin geçerlilik süresi ise ilk alındığı tarihten itibaren başlar.
Read more