Evde Bakım Hemşiresi Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Türkiye’de hemşire olabilmek için Sağlık Meslek Lisesi mezunu olmanız ya da hemşirelik ön lisans programını tamamlamanız gerekir. Ayrıca, 4 yıllık eğitim veren üniversitelerde de ‘Evde Bakım Hemşireliği Eğitimi’, ‘Halk Sağlığı Hemşireliği ‘ dersleri verilir.
Read moreNütrisyon Hemşireliği Sertifikası Nasıl Alınır?
Hemşire çalışma alanları içerisinde nütrisyon dalı da bulunmaktadır. Beslenme ile ilgili gereken hizmet ve bilgiyi bize sunan nütrisyon hemşireleri üniversitelerin ilgili bölümlerinden eğitim alarak ve eğitimlerini başarıyla bitirerek görevlerine başlayabilirler.
Read moreÜcretsiz hasta bakım sertifikası nasıl alınır?
Hasta Bakıcı Sertifikası Nasıl Alınır ? Hasta ve yaşlı bakımı kursu ve sertifikası için hasta ve yaşlı bakımı sertifika programına katılmanız gerekmektedir. Kurslara örgün yada uzaktan eğitim şeklinde katılabilirsiniz. Eğitimi başarı ile tamamladıktan sonra sertifikanızı alabilirsiniz.
Read moreEvde bakım sertifikası ne işe yarar?
Meb Onaylı Hasta ve Yaşlı Bakımı Sertifikası , bakıcı olmak isteyen bireylerin bu alanda hasta ve yaşlı bakım danışmanı olarak çalışmasına ve birçok kuruluşta iş bulmasına olanak tanır.
Read moreHemşire Acilde neler yapar?
Hastaları acil serviste karşılar. Hasta şikayetlerini ve gerekli olan tüm bilgileri kayıt altına alır. Kan basıncı, solunum, vücut ısısı, EKG, satürizasyon gibi parametreleri takip eder, sonuçları değerlendirir ve kaydeder. Acil servis doktorunun hasta order’ına yazdığı tetkikleri alıp laboratuvara gönderir.
Read moreAcilde hemşire nasıl olunur?
Acil servis hemşiresi olmak için 2 veya 4 yıl eğitim alınmalıdır. Bu süre, 2 veya 4 yıllık üniversite eğitimini kapsamaktadır. Ayrıca üniversiteden mezun olduktan sonra İş Sağlığı ve Güvenliği, Acil Servis Adaptasyon ve Tanıma gibi hizmet içi eğitimler alınabilir. Bu eğitimlerin süresi ise ortalama 1-2 aydır.
Read moreOkul Hemşireliği Sertifikası ne ise yarar?
1) Görev yaptığı okulda okul sağlığı hizmetleri ile ilgili sorunları, gereksinimleri saptar ve okul idaresine bildirir. 2) Sağlık risklerinin erken tanılanması ve uygun girişimlerin planlanması, gereken önlemlerin alınması konusunda okul idaresiyle koordinasyonu sağlar.
Read more