Göreceli güç endeksi (RSI), teknik analizde kullanılan , bir hisse senedinin veya başka bir varlığın aşırı alınma veya aşırı satılma koşullarını değerlendirmek için son fiyat değişikliklerinin büyüklüğünü ölçen bir göstergedir.
Read moreRSI nasil ayarlanir?
Göreceli Güç Endeksi (RSI ) nasıl hesaplanır? Finansal varlığın fiyatını belirli periyotlara bölüp incelenmesiyle RSI hesaplanır. Genellikle 14’lük periyotlar tercih edilir. Seçilen zaman aralığına bağlı olarak analizi yapılan varlığın fiyatı 14 hafta, 14 gün ya da 14 saat gibi dilimlere ayrılır.17 Kas 2020
Read moreStokastik RSI nasıl kullanılır?
Stokastik RSI , 0 ile 1 arasında bir değeri hesaplayan ve daha sonra bir çizgi olarak çizilen bir osilatördür. Bu gösterge esasen aşırı alım ve aşırı satım koşullarını belirlemek için kullanılır .
Read moreRSI kaç günlük bakılmalı?
RSI osilatörünün 9 ve 14 günlük kullanımı oldukça yaygındır. RSI fiyat değişimine bağlı oldugundan indikatör yalnızca her kapanış fiyatından sonra net işlem sinyali verebilir.Fiyatlar yeni zirve yapıyorken, RSI yeni zirve yapmıyorsa ve işlem hacmi giderek azalıyorsa bu durum trendin döneceğine bir işarettir.
Read moreCoinlerde RSI nedir?
Görece Güç Endeksi (RSI ), hız (sürat) yanı sıra yönsel fiyat hareketlerinin değişimini (büyüklüğü) ölçmek için kullanılan oldukça ustalıklı bir momentum tabanlı osilatördür. Esasen RSI , grafiksel olarak gösterildiğinde, belirli bir piyasanın şimdiki ve tarihsel güç ve zayıflığını izlemek için görsel bir vasıta sağlar.
Read more