REST ( Representational State Transfer) Client–server arasında kolay ve hızlı bir şekilde iletişim kurulmasını sağlayan servis yapısıdır. REST ‘i 2000 yılında Roy Fielding doktora tezinde tanıttı ve geliştirdi. SOAP ve WSDL tabanlı Web servislerine alternatif olarak geliştirilmiştir. REST , HTTP üzerinde çalışmaktadır.
Read moreREST nasıl çalışır?
REST ,servis yönelimli mimari üzerine oluşturulan yazılımlarda kullanılan bir transfer yöntemidir.İstemci ve sunucu arasında XML ve JSON verilerini taşıyarak uygulamanın haberleşmesini sağlar.REST mimarisini kullanan servislere ise RESTful servis denir.
Read moreDjango rest Framework ne işe yarar?
mozilla, red hat, heroku, ve eventbrite gibi firmalar tarafından kullanılan, aynı zamanda birçok firma tarafından fonlanmakta olan, apı json gibi veri beslemeleri (rest apı) yaratabileceğiniz, (bkz: django ) üzerine yazılmış bir extensiondır. yani framework değildir.
Read moreREST API ne için kullanılır?
REST API , REST mimari stilinin kısıtlamalarına uyan ve RESTful web hizmetleriyle etkileşime izin veren bir uygulama programlama arabirimidir (API veya web API ). REST , temsili durum aktarımı anlamına gelir ve bilgisayar bilimcisi Roy Fielding tarafından oluşturulmuştur.16 Haz 2021
Read moreRESTful API nedir ve avantajları nelerdir?
REST API , REST mimarisinin prensiplerine taşıyan API ‘lardır. Tüm prensiplerin karşılanması durumunda RESTful API olarak da adlandırılır. Özetle, bir uygulamada gerçekleştirmek istediğimiz ek bir işlemi, o işlemi sağlayan başka bir uygulamadan API kullanarak gerçekleştirebiliriz.
Read moreFake REST API nedir?
Dummy Rest API , fake çalışan verilerinin yer aldığı bir API . Fake Rest API , aktiviteler, yazarlar, kitaplar, kapak görselleri ve kullanıcılar gibi bilgiler içerir. Mocky, temel cevaplar almayı mümkün kılmakta.
Read moreREST API nedir ne ise yarar?
REST API , istemci ve sunucu arasında XML, JSON, HTML, TEXT başta olmak üzere pek çok formatta veri taşıyarak uygulamaların haberleşmesini sağlar. REST standartlarına uygun yazılan web servislerine RESTful servisler denir.
Read more