Kardiyak Otomatisite nedir?

Otomatisite kardiyak hücreleri vücuttaki diğer bir çok hücreden ayıran eşsiz bir özelliktir. Bu hücrenin spontan depolarizasyon yeteneğinin olmasıdır. Başlayan her elektriki olay aslında tek bir hücrenin otomatisite özelliği sayensinde depolarizasyonunun tetiklenmesi ile meydana gelir.

Read more

Aritmiler nelerdir?

Aritmiler veya ritm bozuklukları kalp atımlarının düzensiz hale gelmesidir. Ritm bozukluğu sırasında kalp çok hızlı atabilir (taşikardi), çok yavaş atabilir (bradikardi) veya düzensiz atabilir. Çoğu aritmi zararsız olmakla birlikte bazıları hayatı tehdit edecek düzeyde ciddi olabilir.

Read more

Avrnt nedir?

Yapısal olarak normal kalbe sahip kişileride görülen en sık çarpıntı sebebidir. AVNRT tipik olarak paroksismaldir. Spontan olarak veya efor, kafein, alkol, beta agonistler (salbutamol) veya sempatomimetiklerin (amfetamin) etkisi ile ortaya çıkar.

Read more

Disritmin ne demek?

Kalbin normal atım düzeni (ritmi) dışındaki bütün düzensizliklere alışılmış bir terimle aritmi veya daha uygun bir deyimle disritmi denir. Ritim bozukluğu, kalpte uyarı oluşumu ve uyarının iletiminde veya her ikisindeki bozukluklar sonucu ortaya çıkmaktadır.5 Şub 2009

Read more

AVNRT EKG nedir?

≈220 vuru/dakika hızında dar kompleks taşikardi. Görünen P dalgası yok. V1’de QRS sonunda hafif çentiklenme (= yalancı R’ dalgası). Yaygın ST depresyonu – AVNRT ‘de yaygın görülen bir EKG bulgusu olup miyokardiyal iskemiyi göstermez, hasta sinüs ritmine döndüğünde değişiklikler de düzelir.

Read more

Pat hastalığı ne demek?

Sıklıkla tekrarlayıcı ataklar halinde oluşun ve “PAT ” diye adlandırılan, doğuştan kalp hastalıkları neticesi gelişen çarpıntılar daha ziyade genç yaşlarda ortaya çıkarken (17 -30 yaş), organik kalp hastalıklarına bağlı çarpıntılar daha ileri yaşlarda ortaya çıkmaktadır.

Read more