Temel amaç asit ya da bazın derişimini tespit etmektir. Buradan da çözeltinin pH değerini kolayca hesaplayabiliriz. Çözeltinin dengelendiği zamanı hassas olarak yakalamak için derişimi bilinmeyen çözeltinin içine indikatör konur. İndikatör renk değiştirdiği anda titrasyon işlemi durdurulur.
Read moreEDTA Titrasyonlarında kullanılan indikatörler nelerdir?
EDTA titrasyonlarında metal indikatörleri kullanılır . Bu indikatörlerin renk değiştirmesi ortamda metal bulunmasına bağlı olduğu için böyle adlandırılırlar. Eriokrom siyahı T, müreksid, pirokateşol viyole, variamin mavisi B, ksilenol turuncusu, hızlı sülfon siyahı F metal indikatörlerine örnek olarak verilebilir.
Read more7 indikatör nedir?
1- Kuvvetli asit ile kuvvetli bazın tepkimesi nötrleşme tepkimesi olacağından pH değeri 7 olur. 2- Kuvvetli asit ile zayıf bazın tepkimesi sonucu pH değeri 7 ‘den küçük olur. 3- Zayıf asit ile kuvvetli bazın tepkimesi sonucunda pH değeri 7 ‘den büyük olur.
Read moreİndikatör aralığı nedir?
İndikatörlerin renk tonları çözeltilerin Ph değerine göre farklılık gösterir. Çözeltinin pH değeri düşükse ya da yüksekse renkler değişim gösterir. Günümüze kadar birçok indikatör bulunmuş ve neredeyse hepsi kullanılmıştır. Timon Mavisi: Asit rengi kırmızı, baz rengi sarı, Ph aralığı ise 1.2-28’dir.
Read more