Türk Dil Kurumuna göre de tüyo kelimesi doğru yazım biçimidir. Türkçe’de çokça yanlış bilinen yazım hatası karşımıza çıkmaktadır. Aşağıda örneklerle doğru yazım biçimini ifade edeceğiz. DOĞRU ÖRNEK: Sana evlilikle ilgili bir tüyo vereyim ; her zaman mutlu olmak istiyorsan empati yeteneğini kaybetme.
Read moreAynısı mı aynını mı?
türk dil kurumu yayınlarından çıkan “kamus-ı türkî”de kelime, madde başında “aynı (aynî)” olarak verilmiş ve “bu mal gördüğünüzün aynısıdır (aynıdır demek daha doğrudur.).” ifadesi bulunmakta.
Read moreReddedilen nasıl yazılır?
Yazım hatası en fazla yapılan sözcüklerden biri olarak reddetmek kelimesi geliyor. Özellikle bu kelimenin ayrı ya da bitişik yazılıp yazılmadığı internetten oldukça fazla araştırılmaktadır. Reddetmek Nasıl Yazılır ? Bu kelimenin doğru şekilde yazılışı, ‘Reddetmek’ biçimindedir.
Read moreFasulye nasıl yazılır?
Bu kelimenin TDK sözlüğüne göre yazılışı ise, fasulye şeklindedir.
Read moreHerkes nasıl yazılır?
Bu kelimenin nasıl yazılması gerektiği Türk Dil Kurumu’na göre yanıtı; ”herkes ” biçimindedir. ”Herkes ” sözcüğünün anlamı; ”insanların tümü” ya da ”bir topluluğu oluşturmuş kişilerin bütünü” anlamlarına gelmektedir. Kelime; herkez değil herkes şeklinde yazılmalıdır.
Read moreNiçin kelime midir?
zf. (< ne+için) Bir şeyin sebebini ve amacını sormak maksadıyle kullanılan “neden , hangi sebeple, hangi sebepten ötürü?” anlamında soru zarfı: Vatanımın uğrunda ölmeyeceksem ya ben niçin doğdum? (Nâmık Kemal).
Read moreNeden mi ayrı mı yazılır?
Bu ek gelenekleşmiş olarak ayrı yazılır ve kendisinden önceki kelimenin son ünlüsüne bağlı olarak ünlü uyumlarına uyar: Kaldı mı ? Sen de mi geldin?
Read more