React Native , React JS ‘ye benziyor, ancak, önemli yapı taşı olarak web bileşeni yerine native bileşenleri kullanıyor. Bir React Native uygulamasının temel yapısını kavramak için JSX (JavaScript XML), bileşenler, durum ve destekler gibi temel React fikirlerinin bir bölümünü görmeniz gerekir.
Read moreReact Native kimin?
React Native için kısaca Facebook tarafından üretilen, cross-platform mobil uygulama geliştirme olanağı sağlayan bir framework diyebiliriz.31 May 2019
Read moreReact Native için ne bilmek gerekir?
Bir React Native uygulamasının temel yapısını kavramak için JSX (JavaScript XML), bileşenler, durum ve destekler gibi temel React fikirlerinin bir bölümünü görmeniz gerekir . Fakat React Native ile uygulama geliştirmek istiyorsanız React JS öğrenmek zorunda değilsiniz. React Native bilgisi de yeterli olacaktır.
Read moreNative JavaScript Nedir?
React Native , yerel UI öğelerini kullanarak çok platformlu Android ve iOS uygulamalarının geliştirilmesini sağlayan bir mobil uygulama geliştirme kütüphanesidir. JavaScriptCore çalışma zamanı ve Babel transformatörlerine dayanır. Bu kurulumla RN, yeni JavaScript (ES6 +) özelliklerini, async / await vs.’yi destekler.24 Eki 2019
Read moreReact UI nedir?
React , kullanıcı arayüzü (UI ) oluşturmak için kullanılan en popüler JavaScript kütüphanesidir. Web siteleri işlemek için kullanıcı çıktısına harika yanıt sunan bir yöntemi kullanır. Bu aracın bileşenleri Facebook tarafından geliştirilmiştir. 2013’de açık kaynaklı bir JavaScript olarak piyasaya sürülmüştür.
Read moreReact ta Component nedir ne işe yarar?
React Component (React Bileşeni) Componentler, uygulamanızı tekrar kullanılabilir parçalara ayırmanıza ve her bir parçayı ayrı ayrı düşünmenize izin verir. Bu bir buton, bir form, bir diyalog, bir ekran vb. gibi olabilir. 2 tür component vardır. Bunlar fonksiyon component ve class componenttır.
Read moreReact Native nedir nasıl kullanılır?
React Native , native kullanıcı arayüzü (UI) bileşenlerini kullanarak çok platformlu Android ve iOS uygulamalarının geliştirilmesine imkan tanıyan bir mobil uygulama geliştirme framework’üdür (yazılım çerçevesi). JavaScriptCore çalışma zamanı ve Babel transformatörlerine dayanmaktadır.
Read more