Angular JS , dinamik web uygulamaları için kullanılan yapısal bir frameworktür. HTML şablon dili olarak kullanmayı sağlamakla birlikte en büyük avantajlarından biri ise google destekli olmasıdır. Bu sebepten dolayı yaygın olarak kullanılmaktadır.
Read moreNeden Angular kullanmalıyız?
Angular ‘ın moduler yapısı sayesinde uygulamamızı parçalara bölebilir ve tekrar kullanımını sağlayabiliyoruz. Bu module’leri component’ler, directive’ler, pipe’lar ve service’ler ile birlikte gruplayabiliyoruz. Ayrıca module’lerin bir başka avantajıda layz-loading yapısıdır.
Read moreAngular ile neler yapılabilir?
Şöyle sıralayabiliriz:
Read moreNeden Next js?
Next , yazının başında da belirtmiş olduğum gibi bize Server Side Rendering desteği ile React uygulaması yazmamızı sağlayan bir kütüphane. Kurulum ile birlikte hiç bir ek ayar yapmadan sizin için Route, SSR, Code-Splitting gibi zahmetli işlemleri hazır olarak sunan bir uygulama oluşturuyor.
Read moreReact SEO dostu mu?
React Router kütüphanesi kullanımı ile birlikte SPA sitelerin farklı URL ile tanımlanmasını sağlarız. SEO açısından URL’lerin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. React Router arama motoru dostu (Search Engine Friendly) URL adresleri oluşturmamızı mümkün kılar.
Read moreReact nasil kurulur?
NodeJS sitesine girip aşağıda görüldüğü gibi soldaki butona tıklayıp nodejs’i indiriyoruz. Ardından klasik kurulumu tamamladıktan sonra Node.js command prompt programını çalıştırıp, kurulumlarımızı bu konsol üzerinden yapacağız. Yeni bir React projesine başlamak için en kolay yol, bir başlangıç kiti kullanmaktır.
Read moreReact js ne ise yarar?
React bir JavaScript kütüphanesi olup web uygulamaları için hızlı ve interaktif kullanıcı arayüzleri oluşturmada kullanılır. Açık kaynak kodlu, bileşen bazlı ve front-end bir kütüphane olan React , sadece uygulamanın görünüm katmanından sorumludur.
Read more