Ravencoin , 31 Ekim 2017 tarihinde ortaya çıkarken; RVN madenciliği ise Bitcoin’in lansmanının dokuzuncu yıldönümü olan 3 Ocak 2018 tarihinde serbest duruma gelmiştir. Sanal para birimi Ravencoin ‘in önden madenciliği yapılmamışken; Ravencoin ‘in madenciliği proof of work (PoW) yani emek/iş ispatıyla yapılmaktadır.
Read moreRavencoin amacı nedir?
Bitcoin’in çıkış tarihinin 9. yıl dönümü olan 3 Ocak 2018’de kullanıma sunulan Ravencoin , eşten-eşe (P2P) varlık transferi yapmayı sağlayan dijital bir ağ olarak bilinir. Bitcoin hard forku üzerine inşa edilen Ravencoin , temellerini Bitcoin’den alır. Açık kaynak kodlu bir proje olan ağ, kontrolü kullanıcılarına verir.
Read moreRavencoin neden yükselişte?
Bu hafta kazandıran kripto paraların başında gelen Ravencoin için neden yükseldiği şu şekilde sıralanabilir. bu 3 madde dikkatleri çekerken en önemli olasılığın bitcoin temelinde işlem gördüğü ve madencilerine kowpow madencilik algoritmasını kullanmasına izin verdiği için söylenebilir.
Read moreBlock ödülü nedir?
Bitcoin’in merkezi kurallarından biri olan Block reward (Blok ödülü ), kripto para birimine göre veya zorluk derecesine göre değişebilen miktarlarda, blok madenciliği sırasında bir blokta başarıyla hesaplama yapan yani bitcoin veya diğer altcoinlerden birini bulan madenciye verilen ödüldür.
Read more4GB ekran kartıyla ne kazılır?
Normalde 4GB ‘lık ekran kartıyla Ethereum madenciliği yapılabiliyordu. Fakat ağda gerçekleşen son güncellemelerden sonra 4GB ‘lık kartlarla kazım yapmak biraz zorlaştı. Burada zorlaşmadan kastımız kazım hızının düşürülmüş olması. Ethereum mining ekranını açtığınızda karşınıza zombie mode tarzında bir ifade geliyor.
Read moreRavencoin madencilik nasıl yapılır?
Ravencoin Madenciliği Nasıl Yapılır ?
Read moreRaven coin kaç adet var?
Ravencoin ‘in para politikasında, toplam para adeti 21 milyar adet olarak belirlenmiş, her 1 dakika da 5000 Ravencoin piyasaya madencilik yöntemiyle salınacak şekilde ayarlanmıştır.
Read more