Bant genişliği , bir iletim ortamının ya da haberleşme kanalının kapasitesini ifade etmek için kullanılır. Başka bir deyişle bir kanal üzerinde taşınabilecek en fazla frekansa sahip sinyal, kanalın band genişliğidir.
Read moreRadar tespiti nasıl yapılır?
Otoyol üzerinde belirli noktaya yerleştirilen Radar Hız Tespit Cihazı ile Plaka Tanıma Sistemi entegre olarak çalışır. Araç geçişi esnasında araç plakası ve araç fotoğrafı ile birlikte aracın hız bilgisi veritabanına kaydedilir.
Read moreRadar aracın hızını nasıl belirler?
Kendisine doğru gelmekte olan aracın plakasına denk gelecek şekilde iki farklı zaman da iki farklı sinyal göndermektir . İlk gönderilen sinyalin geri dönüş hızı ile ikinci gönderilen sinyalin geri dönüş hızı arasındaki fark dedektör decoderlerinden geçer ve yaklaşık %10 sapmayla ortalama hız bulunur.
Read moreHF haberleşme nedir?
HF (Yüksek Frekans), radyo spektrumunun 3 ila 30 MHz arasındaki kısmıdır. Bu radyo spektrumunda verimli bir verici modülasyonu biçimi olan SSB (Tek Yan Bant) kullanılmaktadır. SSB, yalnızca operatör mandala basıp konuştuğunda ileten RF güç enerjisi kullanan en verimli haberleşme seçeneklerindendir.
Read moreHaberleşme frekansı nedir?
Elektronik haberleşme amacıyla kullanılan frekans aralığı; 9 kHz den 3000 GHz ye kadar olan aralık olup, uluslararası düzenleme yapılması halinde 3000 GHz nin üzerindeki frekanslar da bu aralığa dâhil edilir. 2. Millî Frekans Planında frekans aralıkları her biri Tablo–1 de belirtilen dokuz frekans bandına bölünür.
Read moreOrta frekans bandı nedir?
Orta frekans (Medium frequency – MF), 300 kHz ile 3 MHz’e kadar bir aralık içinde bulunan radyo frekanslarının (RF) ITU tanımıdır. Bu grubun bir kısmı orta dalga (MW) AM yayın bandında yer almaktadır.
Read more