Otoyol üzerinde belirli noktaya yerleştirilen Radar Hız Tespit Cihazı ile Plaka Tanıma Sistemi entegre olarak çalışır. Araç geçişi esnasında araç plakası ve araç fotoğrafı ile birlikte aracın hız bilgisi veritabanına kaydedilir.
Read moreHız radar sistemi nasıl çalışır?
Çalışma prensibi Radar , elektromanyetik enerji darbelerini yandaki şekilde görüldüğü gibi sesin yansımasına benzer bir şekilde kullanır. Radyo dalgaları ile taşınan enerji nesneye ulaşır ve tekrar nesneden yansıyarak geri döner. Enerjinin buradan küçük bir kısmı yansır ve radara geri gelir.
Read moreRadar hızı nasıl tespit eder?
Kendisine doğru gelmekte olan aracın plakasına denk gelecek şekilde iki farklı zaman da iki farklı sinyal göndermektir . İlk gönderilen sinyalin geri dönüş hızı ile ikinci gönderilen sinyalin geri dönüş hızı arasındaki fark dedektör decoderlerinden geçer ve yaklaşık %10 sapmayla ortalama hız bulunur.
Read moreRadar cihazı kaç metreden algılar?
Trafikte bolca gördüğümüz EDS Kameralarından tahmin ettiğiniz gibi yakında yavaşlamanız sizi kurtarmıyor. EDS Trafik Radarları, 800 metre hatta yol düzse 1000 metre mesafeye kadar hız ölçümü yapabiliyor. Bildiğimiz trafik radarlarıysa 3000 metreye kadar arabanın hızını ölçüyor.
Read moreHava radarları nasıl çalışır?
Darbeler tek bir yönde gönderilir (görüş alanı radara bağlıdır) ve radyo dalgası herhangi bir cisme (bir uçak, kuş, damla vb.) çarptığında gönderilen dalga o cismin üzerinde sıçrayarak radara doğru geri döner. Sessiz fazda, radar bu yankıları dinler ve bu cisimleri görebilir.
Read moreRadarda Doppler var mı?
Doppler radarlarda bilgisayar teknolojisi yardımıyla hem hedefin konumu hem de eko yoğunluğu renkli olarak ekranda görüntülenir.
Read moreRadarın kullanım alanları nelerdir?
Radarların Kullanım Alanları Örneğin sivil ve askeri alanlarda kullanılan cihazlar hava trafik kontrolünün sağlanması, Navigasyon, hava durumu radarları , trafik yönetim sistemleri, güvenlik, araçlar ve hız sensörleri gibi onlarca farklı alanlarda kullanımları gerçekleştirilebiliyor.
Read more