Adli Psikiyatri Polikliniğinde muayene olmak için 182 çağrı merkezi veya online randevu sistemi (MHRS) kullanılmadan, doğrudan telefon ile Adli Psikiyatri Polikliniği mesai saatleri içinde 409 15 15’den aranılıp 1116’ya bağlanılarak randevu alınması gerekmektedir.
Read moreYüzde 40 özürlü raporu nasıl alinir?
Engelli raporu almak isteyen kişilerin başvuruda bulunması gerekir. Bu başvuru da sadece devletin yetkilendirdiği hastaneler tarafından yapılır. Sağlık Bakanlığının yetki verdiği hastaneler yapılan başvurular ve rapor özellikleri ile birlikte kişilere gerekli testler yapılarak rapor verilir.
Read morePsikiyatri den yüzde kaç rapor alınır?
Örneğin hafif derecede öğrenme özrü olanlarda özür oranı % 50, orta derecede %70, ağır derecede öğrenme özrü olanlarda % 90, çok ağırda ise bu oran % 100 dır. % 80’in üzerinde olanlarda evde bakım hizmeti hakkı verilmekte ve ailelerine önemli bir maddi destek almaktadırlar.
Read morePsikiyatri engelli raporu nasıl alinir?
Rapor almak için kişinin Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir hastaneye başvurması ve muayene olması gerekmektedir. Muayene uzman doktor tarafından yapılmalıdır. Daha sonra muayene sonuçları sağlık kurulunda değerlendirilmektedir ve muayene sonucuna göre rapor verilmektedir.
Read morePsikiyatri hastaları engelli araç alabilir mi?
Bireylerin imzası ya da noterden alınan vekalet ile araç alımı gerçekleştirilebilir. (Zihinsel ya da psikolojik rahatsızlıkları bulunan bireylerin imza yetkileri olmadığı için mahkemeden vasi kararı ve araç alımına yönelik izin kararı çıkarmaları gerekir.)
Read more