Orotrakeal entübasyonda kullanılan tüpün yaklaşık 0.5-1 mm küçüğü kullanılmalıdır. Tüpün üzerine anestezik ve suda eriyen bir jel sürüldükten sonra uygun olan burun deliğinden hafif rotasyonel hareketlerle ilerletilir.
Read moreEntube nasıl yapılır?
Boğaza giden tüp, solunum yoluna kadar ilerletilir. Tüp doğru yere geldiğinde tüpün içinde bulunan küçük balon biçiminde olan yapı açılarak tüpün yeri sabitlenir. Bu arada entübasyonun doğru yapılıp yapılmadığını anlamak için hastanın akciğerleri stetoskop yardımı ile dinlenir.
Read moreKaf basıncı kaç olmalı?
Endotrakeal tüp kafları için güvenli basınç aralığı genellikle 20 ila 30 cmH2O arasındadır. Kaf basıncındaki düşüklük hava kaçağına, gastrik ve orofaringeal içeriğin mikroaspirasyonu sonucu na¬zokomiyal pulmoner enfeksiyon oluşturabilme riskine sahiptir.
Read moreOksijenasyonu ne demek?
Moleküle veya bileşiğe oksijen eklenmesi durumu.
Read moreEntübasyon nasıl yapılır?
Entübasyon , endotrakeal tüp adı verilen ince bir tüpün ağızdan solunum yoluna doğru ilerletilmesi işlemidir. Bu yöntem sayesinde hasta ventilatör adı verilen bir cihaza bağlanmış olur. Hastalara anestezi, sedasyon veya ağır hastalık durumunda solunum desteği sağlamak için entübasyon işlemi uygulanır.
Read morePreoksijenasyon neden yapılır?
Preoksijenasyon acil hava yolu yönetimi için kritik öneme sahiptir. Desatürasyondan önce güvenli apne süresini artırır. Ek olarak, iyi ön oksijenlenme etkili apneik oksijenasyon için bir ön koşuldur (apneik oksijenasyon, burun kanülünden alveollere uzanan yüksek oksijen konsantrasyonuna bağlıdır).
Read moreApneik Oksijenasyon nedir?
Apneik oksijenasyon metodunda endotrakeal tüpe (ETT) bir oksijen kanülü yerleştirilerek yüksek akımlı oksijen bir kanül aracılığı ile trakea karina seviyesinde verilmesi ile gerçekleştirilir. Apne testi esnasında hipoksi, hipotansiyon, asidoz, kardiyak aritmi, asistol meydana gelebilir.
Read more