Pazarlama ; müşteriler, ortaklar ve genel olarak toplum için Pazarlama , kişisel ve örgütsel amaçlara ulaşmayı sağlayabilecek mübadeleleri gerçekleştirmek üzere malların, hizmetlerin ve fikirlerin geliştirilmesi, fiyatlandırılması, tutundurulması ve dağıtılmasına ilişkin planlama ve uygulama sürecidir.
Read moreİhtiyaç yaratmak nedir?
Bir şirketin ürettiği ürünü ya da hizmeti tanıtmak/satmak için ya da pazar payını artırmak, markası için farkındalık yaratmak adına attığı her adım talep yaratma olarak adlandırılabilir.
Read morePazarlama yaklaşımının odak noktası nedir?
1970’li yıllarda yaygınlaştırılmaya başlayan çağdaş pazarlama düşüncesi, işletmeleri ne pahasına olursa olsun çok satıp kar elde etme yerine müşterilere daha uzun vadeli yaklaşılmasını, müşteri tatminini ve üretici ile müşterinin çıkarlarını birlikte korumayı ön planda tutar.
Read morePazarlamada ihtiyaç ve istek nedir?
İhtiyaç : Bir şeyin eksikliğinin fark edilmesidir. İstek : Bir ihtiyacın spesifik tatmin edicisidir. İstekler , potansiyel müşterinin ürün satın almaya hazır olması durumunda “talep” haline gelirler. Bu açıdan bir ürün için talebin: ihtiyaç , istek ve ödeme yeteneğinin bir fonksiyonu olduğu söylenebilir.
Read morePazarlama nasıl fayda yaratır?
Pazarlama Araştırmasının faydaları aşağıda yer alır: Pazarlama sorunlarını ve yaratıcı etkenlerinin ortaya çıkmasını sağlar. Alınması gereken kararların risk oranını düşürüp rasyonelliğini korur. Yönetimin ihtiyaç ve isteklerini gösterir. Üretilen mal ve hizmetler ile talepler arasındaki uyumu artırır.
Read morePazarlamada sahiplik nedir?
Sahiplenme Faydası: Tüketicinin ürün mülkiyetini ve kullanma hakkını almasını sağlayan bir satın alma işleminin gerçekleşmesi ile ortaya çıkar. Pazarlama ürünlerin üreticiden toptancıya veya perakendeciye satın alması dolayısıyla tüketiciye ulaşması ile bu faydayı yaratır.
Read morePazarlama kavramları nedir?
Pazarlama , kişi ve kuruluşların amaçları doğrultusunda takas edilecek mal ve hizmetlerin üretim, fiyatlandırma, dağıtım ve satış sürecidir. Pazarlamanın Özellikleri: *Kişi ve kuruluşların istek ve ihtiyaçlarını karşılama amaçlıdır.
Read more