İlişkili çeşitlendirme stratejisi ; işletmenin faaliyette bulunduğu mevcut iş alanlarında veya benzer konularda yeni işlere girişmesi durumunda ilişkili çeşitlendirme stratejisi uyguladığı söylenebilir. Bu stratejilerin seçilmesi ve uygulanmasının çeşitli nedenleri vardır.
Read moreÇeşitlendirme stratejileri nelerdir?
Çeşitlendirme stratejisi , yeni iş alanlarına girmek ve oradaki fırsatlardan yararlanarak ortalamanın üzerinde getiri elde etmek isteyen işletmelerde uygulanan bir büyüme stratejisidir.
Read morePazar farklılaştırması nedir?
Farklılaşma stratejisi, işletmelerin müşterilerine rakiplerinin pazarda sunabileceği ürünlerden benzersiz ve farklı bir şey sağlayarak geliştirdiği bir yaklaşımdır. Farklılaşma stratejisinin uygulanmasının temel amacı rekabet avantajını arttırmaktır.
Read morePazara nüfuz ederek yatay büyüme nedir?
Pazara nüfuz etme, mevcut üründe herhangi bir değişiklik yapmadan mevcut pazarda eskisine oran- la daha çok satış yapma (mevcut kapasitesini artırma yoluyla) amacına yönelik bir büyüme stratejisidir (Şim- şek ve Çelik, 2011:67).
Read morePazarı ele geçirme stratejisi nedir?
Yeni bir pazara girmede yeni fırsatları ortak olarak değerlendirmek için bir firmanın başka bir firma ile ortaklığa girişmesidir. Bu yaklaşım ele geçirme ve içten gelişmenin dezavantajlarına sahip olmadan avantajlarına sahip olmanın yolunu açar.
Read moreBir işletmenin stratejileri nelerdir?
İşletme temel stratejileri ; durağan, içsel büyüme, dışsal büyüme ve revizyon stratejileridir (Robbins vd., 2012:230).
Read moreDurağan Stratejiler nedir?
-Mevcut p azar payı ve üretim kapasitesinde değişiklik yapmak istemeyen işletmelerde ortaya konan strateji de “Durağan Strateji ” olarak adlandırılmaktadır. Durağan stratejide, mevcut iş tanımı değiştirilmemekte ve işletme faaliyetlerinin etkililiğinde küçük iyileştirmeler yapılmaktadır.
Read more