Hedef pazarı seçerken aşağıdaki faktörler dikkate alınmalıdır.
Read moreHedef pazarın bölümlenmesi ne kullanılan yöntemler?
Pazar Bölümlendirme Aşamaları Nelerdir?
Read morePazarı Bölümlendirmenin turizm sektöründeki faydaları nelerdir?
Otel işletmeleri pazar bölümlendirme yaparak her pazar bölümünde bulunan ve çeşitli özellikler bakımından benzerlik gösteren müşterilerine farklı ürünler sunarak, müşteri istek ve ihtiyaçlarına daha iyi cevap verme gücünü sağlamış olacaktır (Cravens, 1987:280). Aynı zamanda rekabetçi pozisyonunu da geliştirecektir.
Read moreBir işletmenin pazar bölümleri arasındaki farklılıkları dikkate almadan tüm pazara tek bir bölüm olarak değerlendirdiği pazar stratejisi nedir?
Yoğunlaştırılmış Pazarlama (tek bölüm ) Stratejisi Yani, sadece bir pazar bölümü için tek bir ürün ve pazarlama karması oluşturulur. Bu strateji ile işletme , pazarın bir bölümüne yönelerek orada üstünlüğü ele geçirmeye yönelebilir.
Read morePazar seçimi nedir?
Pazar bölümlendirme çalışmasından sonra işletmeler, hangi pazar ya da pazar bölümlerine girmeye çalışacaklarına karar verir; yani hedef pazar ya da pazarlarını seçer. O hâlde hedef pazarı, “firmanın hitap etmek istediği ve çekmek istediği müşteri grup ya da gruplar” şeklinde tanımlayabiliriz.
Read morePazarın belirli özellikleri açısından birbirine benzer alıcılardan oluşan alt pazar bölümlerine ayrılması işlemine ne ad verilir?
Pazar bölümlendirme, pazarı oluşturan tüketicilerin nisbeten benzer özelliklere sahip, dolayısıyla benzer mal ve hizmetlere ihtiyaç duyan birtakım gruplara ayrılmasıdır.
Read moreKüçük bir pazarın büyük bir bölümünü ele geçirme yolunun izlendiği pazarlama stratejisine ne ad verilir?
Yoğunlaştırılmış Pazarlama Stratejisi (Tek Bölüm Stratejisi ) Özellikle kaynakların sınırlı olduğu durumlarda çok yararlı olan bu strateji büyük bir pazarın az bölümüne hitap etmektense küçük bir pazarın büyük bir bölümünü eline geçirme yolunu izlemektedir (Mucuk, 2001:104).
Read more