Profesyonel bir email hesabından gelen mailller, Gmail, Yandex, Yahoo gibi hesaplara nazaran daha çok ciddiye alınır ve güven verir. Genel kabul gören email formatı ise adınız.soyadınız@kurumsalisim şeklindedir. Böylelikle daha kolay bulunur ve ulaşılır olursunuz.
Read moreKendini tanıtma maili nasıl yazılır?
Konu satırına konuyu anlaşılır bir şekilde yaz. Alıcı, e-postayı açmadan önce onun konusu hakkında bir fikir edinmeli. Aynı zamanda konuyu kısa tut çünkü konu satırına uzun bir şeyler yazarsan okuyan kişi sıkılabilir. Kendini tanıtma e-postası yazarken “Tanıtma – Ad ve Soyad ” yazmak gayet uygun olur.
Read moreMailde bilginize nasıl yazılır?
Hitap kısmından sonra kendinizi kısaca tanıtmalı ve e-postayı niçin yazdığınızı ifade etmelisiniz. sunarım./ Rica ederim. Sonra “Saygılarımla” yada “İyi çalışmalar dilerim.” ifadeleri eklenir. Üst kişilere: “Bilgilerinize arz ederim/edilmiştir.
Read moreHocaya mail sonuna ne yazılır?
Mailinizi göndermeden önce son kez kontrol edin. Artık mailinizin sonuna geldiniz. Maili “Saygılarımla” ifadesi ile bitirebilirsiniz.
Read moreIş başvuru maili nasıl yapılır?
Düzgün biçimlendirilmiş iş başvurusu mailinize eklemeniz gereken temel ögeler aşağıdaki şekildedir:
Read moreOkula nasıl mail atılır?
Kendinizi tanıtın: Kimsiniz, öğrenci numaranız nedir ve hocanızdan hangi üniversitede hangi dersi alıyorsunuz bunları açıklayın. Neden e posta gönderdiğiniz konusunda açık olun. Kısa, net ve spesifik bir şekilde hocanıza mail atma sebebinizi açıklayın. İsteklerinizi kibarca ifade edin.
Read moreToplu mailde nasıl hitap edilir?
E-Maile “Ali Bey Merhaba” gibi bir selamlama cümlesiyle başlanır. Sürekli yazıştığınız kişilere de “Ali Bey” eğer bir gruba yazıyorsanız “Proje Birimi Çalışanlarına” veya çok isimle hitap edinilir. “Ali Bey, Mehmet Bey, Hakan Bey”.
Read more