Türkiye’de ve dünyada yeni olan ve sanayiye uygulanabilen buluşların sahiplerine, bu buluş konusu ürünü üretme ve pazarlama hakkının tanınmasıdır.
Read moreÜrünümüze patent almanın bize sağladığı yararlar nelerdir?
Başvuru tarihinden itibaren sadece 20 yıl boyun buluşun kullanımı, üretilmesi, satılması ile ilgili haklar sağlar. Rekabet Avantajı: Elde edilen bu özel haklarla, başkalarının buluşunuzu ticari anlamda kullanımı engeller. Patente sahip olmanız pazarda güçlü yer elde etmenizi sağlar.
Read moreFaydalı model nasıl korunur?
Patent başvuru aşamasında araştırma raporu ile inceleme raporu hazırlanırken, faydalı modelde sadece araştırma raporunun varlığı yeterli olmaktadır. Patent korumasının süresi 20 yıl iken, faydalı model koruması 10 yıl sürmektedir. Ayrıca patentin koruma süresi uzatılabilirken faydalı model koruması uzatılamamaktadır.
Read moreBir buluşa patent almak buluş sahibine ne gibi faydalar sağlar?
Patentin Yararları; Bu sayede buluş sahibi yeni buluşlar için teşvik edilmekte, buluşların sanayiye uygulanması ile teknik ve sosyal ilerlemenin gelişmesi sağlanmakta ve patent koruma süresi biten buluşlar toplumun malı olmakta ve/veya gelişmekte olan ülkeler tarafından transfer edilerek kullanıma sokulabilmektedir.
Read morePatent hakkı kaç yıl sürer?
Patent belgesi 20 yıl koruma sağlar. Koruma süresi uzatılamaz. Faydalı Model sisteminde; Patentte farklı olarak inceleme işlemi bulunmamaktadır. Bu nedenle patente göre daha kısa sürede ve daha az maliyetle belge alınabilmektedir.
Read moreMarka ve patent arasındaki fark nedir?
Kesinlik aynı değiller; marka tescili tüketiciyi yönlendirmek üzere ticari mal veya hizmetlerde kullanılan işaretin belgesi, patent ise yeni olan bir buluşlara verilen belgedir. Markalar , marka tescili ile; buluşlar ise patentle korunurlar.
Read morePatentli ürün nedir ne demek?
Bir buluşun veya o buluşu uygulama alanında kullanma hakkının bir gerçek veya tüzel kişiye ait olduğunu gösteren belge. Her hangi bir proses, yöntem veya aletin patent ofisi tarafından yeni icat edilmiş olduğu kabul edilip yasalar ile korunması.
Read more