E9 Emisyon Grubu Banknotlarda Yer Alan Kişiler
Read more20 TL de kimin imzası var?
E9 Emisyon Grubu VI. tertip 20 TL ‘lik yeni banknotlarda TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve Başkan Yardımcısı Emrah Şener’in imzası olacak. Diğer tüm özellikler önceki banknotlarla aynı olacak.
Read moreGünümüzde kullanılan Türk Lirası banknotları nelerdir?
1 Ocak tarihinde tedavüle çıkarılacak olan Türk Lirası banknotlar 5, 10, 20, 50, 100 ve 200 TL , madeni paralarda 1, 5, 10, 25, 50 Kuruş ve 1 Liradan oluşacak.
Read morePara Arkalarında kimler var?
Sonuç olarak Türk Lirası’nın arkasındaki Türk büyükleri şunlardır;
Read more5 TL kac cm yapar?
5 Türk Lirası (3.Tertip) Emisyon Grubu:E-9Taşıdığı İmzalar:Murat Çetinkaya (Başkan) Erkan Kilimci (Başkan Yardımcısı)Boyutları:64 x 130 mmÖn Yüz:Atatürk PortresiArka Yüz:Ord.Prof.Dr.Aydın Sayılı’nın bir portresi5 Türk Lirası – TCMB www.tcmb.gov.tr › Banknotlar › 3.+Tertip+Banknotlar › 5+Turk+Lirasi
Read moreKağıt para nasıl üretilir?
Çoğu insanın düşündüğünün aksine kağıt paralar normal kağıttan değil, özel bir pamuk ve keten karışımından üretilir. Pamuk, keten ve diğer bazı “özel” kimyasalın karışmasıyla elde edilen para kağıdı , her insanın eline aldığında hissettiği ve bu histen büyük keyif aldığı özel bir yapıya sahiptir.
Read more1 lira hangi metal?
Yani 1 kuruş basmak için Merkez Bankası, 26 kuruşluk bakır ve nikel madeni alıyor. 5, 10, 25, 50 kuruşluklar ve 1 TL’lik madeni paralarda ise bakır ve nikele ek olarak çinko da kullanılıyor.
Read more