Binalarda kapı önünde, merpen başlarında veya ortasında bulunan düzlüktür. Mimarlıkta merpenlerin dönemeç yerlerinde ve bitimlerinde bulunan genişçe bölümlere verilen addır.
Read moreIşlevsel buluş nedir?
Buluşları iki temel ayrıma uğratmak mümkündür. 1-Fonksiyonel buluşlar , 2-Tasarımsal buluşlar . İlki ürünün görünüşü ile değil fonksiyonu ile ilgilidir. Tasarım ise, sadece görünüşü, estetiği değiştirir.
Read moreBuluş nedir uzun bilgi?
Buluş ya da icat, daha önce bulunmayan bir şeyin insan çabasıyla oluşturulmasıdır. İcatların çoğu daha önce var olan teknolojilerin yeni ve benzersiz biçimde bir araya getirilmesinin sonucudur.
Read moreAtelye ne demek TDK?
ATÖLYE – ATELYE 1. El işleriyle uğraşan zanâat erbâbının toplu olarak çalıştığı yer, işlik: “Marangoz atölyesi.” “Torna atelyesi.” “Nakış-dikiş atelyesi.” Çarşı ve zanâat atölyeleri de saray gibi ahi idi (Ahmet H. Tanpınar).
Read moreUmmalı ne demek?
Halk arasında umma ne demek ? Özenme, bundan dolayı duyulan üzüntü.
Read moreSahanlıklar ne demek?
Sahanlık Nedir anlamı? Sahanın aldığı miktarda olan. (Mimarlık) Merdivenlerin dönemeç yerlerinde ve bitimlerinde bulunan genişçe bölümlere verilen ad.
Read morePeriyot nasıl yazılır TDK?
Periyot kelimesi TDK için bir olgunun belirli aralıklar ile tekrarlanması olarak geçmektedir. Düzenli şekilde tekrarlanan olaylarda periyot kelimesi kullanılmaktadır. Aynı zamanda belirli mekanları tarif etmek için de yer belirleme olarak periyot kelimesi karşımıza çıkmaktadır.
Read more