Pazar kültürü dış odaklılığı, rekabetçiliği ve verimliliği vurgulayan ancak durağan ve kontrol yönü de bulunan örgütsel ortamları ifade eder (Berrio, 2003; Pennington vd., 2003). Pazar kültürünün olduğu örgütlerde her birey kişisel çıkarlarının peşinden koşmak durumundadır.
Read moreAvrat pazarı nerede bulunur?
Osmanlı’nın insanlık dışı “Avrat Pazarı ” şimdi Irak, Suriye ve Arabistan’da.
Read moreEski Türkçede pazar ne demek?
Eski Türkçede adı “Birinç Kün” idi. Bu, bugünkü dilde “Birinci Gün” olmalıdır. Anadolu’da bu gün için “girey” ya da “girâ” dendiği olur.
Read moreEskiden insanların alışverişini yaptıkları çarşı ve pazarlara ne denir?
Antika pazarı, antika olan veya ileride antika olma ihtimali bulunan eşyaların satıldığı pazarlardır. Araba pazarı, genelde pazar günleri açılan, ikinci el araçların satımının yapıldığı pazarlardır. Genelde arabasını satmak veya takas etmek isteyenlerin bulunduğu pazarlara galericilerin de geldiği görülmektedir.
Read moreAvrat pazarı nedir?
Cariyelerin satıldığı pazar . Kadınların öteberi sattıkları pazar yeri.
Read morePazar nasıl bir yerdir?
Pazar , satıcı ile alıcının karşı karşıya geldiği yer , satıcıların belirlenen günde, satacakları malı sergiledikleri geçici yerdir . Pazarın kuruluş günü veya zamanı adlandırmada kullanılır. Çarşamba pazarı, cuma pazarı, kapalı pazar , açık pazar gibi.
Read morePazarın adı neden pazar?
Tahmin edebileceğiniz gibi, ticaret merkezi olarak görülebilecek ve diğer anlamdaki “pazar “, “pazaryeri” sözcüğünden gelmektedir. İlk olarak 1303 yılında Codex Cumanicus’ta “bazar” olarak geçmektedir. 1680 yılında Meninski tarafından yazılan sözlükte “bāzār güni” olarak bahsedilmektedir.
Read more