Örneğin hafif derecede öğrenme özrü olanlarda özür oranı % 50, orta derecede %70, ağır derecede öğrenme özrü olanlarda % 90, çok ağırda ise bu oran % 100 dır. % 80’in üzerinde olanlarda evde bakım hizmeti hakkı verilmekte ve ailelerine önemli bir maddi destek almaktadırlar.
Read moreAyaktan engelli raporu nasıl alınır?
Engelli raporu alabilmek için öncelikle Sağlık Bakanlığı tarafından yetki verilmiş hastanelere başvurmak ve muayene olmak gerekiyor. Muayene uzman doktor tarafından yapılmalıdır. Daha sonra muayene sonuçları sağlık kurulunda değerlendirilmektedir ve muayene sonucuna göre rapor verilmektedir.
Read moreEngelli raporu ne zamana kadar Uzatildi 2021?
Süresi 01.01.2020 sonrasında dolmuş süreli engelli raporları, 01.09.2021 tarihine kadar geçerli kabul edilecektir. Konuya ilişkin duyuru aşağıdadır. Süresi 01.01.2020 sonrasında dolmuş süreli engelli raporlarının geçerlilik süresi, 31.12.2021 tarihine kadar uzatılmıştır.
Read moreHangi hastalığa yüzde kaç özürlü raporu verilir?
En Az %40 Engelli Oranı Olmalı Engelli raporu alabilmek için istenen oran en az %40 olarak belirlenmiştir. %40’ın altında orana sahip olanların engelli raporu alması mümkün değildir.
Read moreEngelli raporu yüzdesi nasıl hesaplanır?
Kişinin yaşadığı ruhsal ya da fiziksel engellere göre devlet tarafında rapor verilir. Engelli raporu.
Read moreYüzde 41 engelli raporu ne işe yarar?
%40 engelli raporu engelli kişilere şu avantajları sağlamaktadır: Ülke içinde bulunan tüm toplu taşıma hizmetleri ücretsiz verilecektir. Engellilerin olduğu kadar engelli refakatçileri de toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilecektir. Otobüs, uçak, gemi biletleri indirimli olarak kullanılmaktadır.
Read moreOrtopedik engel raporu nasıl alınır?
Engelli Raporu Nasıl Alınır?
Read more