Süresi 01.01.2020 sonrasında dolmuş süreli engelli raporları, 01.09.2021 tarihine kadar geçerli kabul edilecektir. Konuya ilişkin duyuru aşağıdadır. Süresi 01.01.2020 sonrasında dolmuş süreli engelli raporlarının geçerlilik süresi, 31.12.2021 tarihine kadar uzatılmıştır.
Read moreÖzürlü raporu almak için hangi hastalıklara verilir?
ENGELLİ RAPORU ALMAK İÇİN HANGİ HASTALIKLARA BAKILIR?
Read moreEngelli raporunu yükseltmek için ne gerekir?
Engelli raporunu yenilemek isteyen kişi eski raporunu alarak hastaneye başvurabilir. Bu sağlık raporları engelli bireyin durumuna göre süreli ve süresiz olarak iki şekilde verilir. Süreli olan raporlar tarihlerinin dolması söz konusuysa yenileme işlemi hastanede yapılabilir.
Read moreEngelli raporu olan nelerden faydalanır?
Engelli hakları nelerdir?
Read moreEngelli rapor almak icin hangi bölüme gitmeli?
Rapor almak için hastanın rahatsızlığı ile ilgili polikliniğe başvurması gerekir. Kişide farklı hastalıklar varsa bu hastalıklarla ilgilenen polikliniklere ayrı ayrı muayene olması gerekir. Muayene öncesinde Sağlık Kurulunda başvuru belgesi almalıdır. Muayene sonrasında bu belge kurula teslim edilir.
Read moreÖzürlü raporu almak için yüzde kaç olmalı?
Hangi Hastalığa Yüzde Kaç Oranında Rapor Verilir? Engelli raporu alabilmek için en az %40 engelinizin olması gerekmektedir. Eğer engel durumunuz %40’ın altındaysa rapor almanız mümkün değildir.4 Mar 2022
Read moreHangi hastalıklara sürekli rapor verilir?
Süresiz engelli raporu kronik hastalığı bulunan ve tedavisi de mümkün olmayan hastalığa sahip olan kişilere verilen rapordur.
Read more