BİR EV ALINMIŞSA EŞLER AYNI ORANDA ORTAK OLUYORLAR Evlilik birliği süresi içerisinde edinilen tüm mallarda eşlerin eşit oranda hakkı bulunuyor. Örneğin evlendikten sonra satın alınan bir ev boşanma durumunda eşler arasında yüzde 50 hisse ile paylaştırılır.
Read moreBoşanma hangi mallar paylaşılır?
Boşanmada Paylaşılmayan Mallar Tarafların kişisel malı olarak kabul edilen mallar , Türk Medeni Kanunu’nun ilgili maddelerinde şu şekilde belirtilmiştir: Eşlerin evlenmeden önce adlarına kayıtlı olan ya da miras kalan mallar . Eşlerin üçüncü kişilerden almaları söz konusu olan manevi tazminat alacakları
Read moreEdinilmiş mallara neler girer?
Buna göre eşlerin her türlü çalışmasının (bedensel veya fikirsel faaliyetinin) doğrudan veya dolaylı karşılığı olan her türlü gelir, edinilmiş mal sayılır.
Read moreEvliyken alinan mallar ortak mi?
Boşanmada mal paylaşımı, kural olarak evlilik içinde edinilen malların paylaşılması esasına dayanır. Evlenmeden önce satın alınan mallar , satın alan eşin kişisel malı olarak kabul edildiğinden mal paylaşımına dahil edilmez.
Read moreKamu malı ve türleri nelerdir?
Türk hukukunda kamu malları , a) hizmet malları , b) orta malları , c) sahipsiz mallar (devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerler) olmak üzere 3 kısma ayrılır.
Read moreOrta malları nelerdir örnek?
Orta Malları Halkın doğrudan doğruya kullanımına sunulmuş mallardır. Örneğin, yollar, meydanlar, pazar ve panayır yerleri, parklar, bahçeler, karasuları, nehirler, ırmaklar, göller, mera, yayla ve kışlaklar, harman yerleri, mezarlıklar orta mallarıdır.
Read moreKamu mallarının belirlenme ölçütleri nedir?
Buna göre bir mal, kadimden beri (öncesini kimsenin bilmediği zamandan beri) kamu malı olarak kullanılıyor ise kamu malı olarak kabul edilir. Örneğin kadimden beri kullanılan meralar, yollar bir tahsis kararı olmasa da kamu malı sayılırlar. Orman, kıyı gibi mallar ise niteliği gereği kamu malı statüsündedir.12 Tem 2019
Read more