BİR EV ALINMIŞSA EŞLER AYNI ORANDA ORTAK OLUYORLAR Evlilik birliği süresi içerisinde edinilen tüm mallarda eşlerin eşit oranda hakkı bulunuyor. Örneğin evlendikten sonra satın alınan bir ev boşanma durumunda eşler arasında yüzde 50 hisse ile paylaştırılır.
Read moreBoşanma hangi mallar paylaşılır?
Boşanmada Paylaşılmayan Mallar Tarafların kişisel malı olarak kabul edilen mallar , Türk Medeni Kanunu’nun ilgili maddelerinde şu şekilde belirtilmiştir: Eşlerin evlenmeden önce adlarına kayıtlı olan ya da miras kalan mallar . Eşlerin üçüncü kişilerden almaları söz konusu olan manevi tazminat alacakları
Read moreEdinilmiş mallara neler girer?
Buna göre eşlerin her türlü çalışmasının (bedensel veya fikirsel faaliyetinin) doğrudan veya dolaylı karşılığı olan her türlü gelir, edinilmiş mal sayılır.
Read moreEvliyken alinan mallar ortak mi?
Boşanmada mal paylaşımı, kural olarak evlilik içinde edinilen malların paylaşılması esasına dayanır. Evlenmeden önce satın alınan mallar , satın alan eşin kişisel malı olarak kabul edildiğinden mal paylaşımına dahil edilmez.
Read moreOrtak mala ne denir?
Mal ortaklığı rejimi, “ortaklık malları” ile “eşlerin kişisel mallarından” oluşur. Bir eşin kişisel malı olduğu ispatlanmadıkça, tüm malvarlığı değerleri ortaklık malı sayılır.Bu kapsamda kural olarak, eşlerin kanun gereğince kişisel malı sayılanlar dışındaki malları ile gelirleri ortaklık mallarını oluşturur.
Read moreOrtak kamusal mallar nedir?
İnsanların toplum halinde yaşamaları bazı ortak ihtiyaçların dogmasına neden olmaktadır. Bölünemeyen ve bireylere tahsis edilmeksizin birlikte tüketilen, dışlamanın ve rekabetin söz konusu olmadığı mal ve hizmetler maliye teorisinde kamusal mallar olarak adlandırılmaktadır.
Read more