Uzman doktor olmak amacı ile üniversitelerin altı yıllık bir eğitim vermekte olan tıp fakültelerinden mezun olmak gereklidir. Lisans eğitiminin hemen ardından TUS yani tıpta uzmanlık sınavına girmeleri ve de ilgili uzmanlık alanında bir eğitim almaları şart olmaktadır.
Read moreHangi doktor ameliyat yapar?
Operatör doktor , hasta vücut fonksiyonunu, görünüşünü veya yaşam kalitesini iyileştirmek amacıyla ameliyat yapan tıp uzmanıdır.
Read moreHekim ünvanı nedir?
Yani bir kişi Tabip olarak görev yapıyorsa bu kişi Pratisyen Hekim demektir zaten. Uzman Hekim ise herhangi bir alanda Uzmanlık Eğitimi almış hekim demektir. Cildiye Uzmanı, Genel Cerrahi Uzmanı gibi.
Read moreProfesör mü iyi doçent mi?
Doçentlik , bir üniversite akademik unvanı olup Dr. Ögr. Üyesi ile Profesör arasında yer almaktadır.
Read moreUzman doktor mu daha iyi operatör doktor mu?
Uzman doktorlar 4 ile 5 yıl arasında uzmanlık süresi geçirirken, operatör doktorlar için bu süre 4 ile 6 yıl arasındadır. Uzman doktorun ameliyat yetkisi yoktur. Fakat operatör doktorun ameliyat yetkisi bulunur. Operatör doktor cerrahi bilimlerle, uzman doktor ise dahili bilimlerle ilgilenir.
Read moreAsistan doktor mu uzman doktor mu?
Pratisyten doktor : TIp fakültesi mezunu doktor . Asistan doktor : Tıp fakültesi mezunu ancak uzmanlık eğitimi almakta. Uzman doktor : Uzmanlık eğitimini almış olan yani branşlaşmış olan doktor . Devlet hastanesi ve özel hastanelerde çalışır.
Read more