Uzmanın Cevabı Bahse dair durum Türk Ceza Kanunu’nda “Özel Hayata ve Hayatın Gizli Alanına Karşı Suçlar ” başlığının altında (madde 136) yer alıyor olmasına rağmen bilişim suçları kategorisine girmektedir. Suç duyurusunda bulunmanız durumunda failler 1 ila 5 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanır.
Read moreSiber suçlar şikayet dilekçesi nereye verilir?
Bilişim Suçları (Siber Suçlar ) Şikayet Nasıl Yapılır (1) Suça ilişkin ihbar veya şikâyet , Cumhuriyet Başsavcılığına veya kolluk makamlarına yapılabilir. (2) Valilik veya kaymakamlığa ya da mahkemeye yapılan ihbar veya şikâyet , ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilir.
Read moreSiber suçlar nasıl şikayet edilir?
Söz konusu suçları şikayet ve ihbar etmek için Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerine başvuru yapmak mümkündür.1 Eki 2021
Read moreSiber suçlar nelere bakar?
Bir sisteme izinsiz girme, verileri ele geçirme, verileri değiştirme, şifreleme, farklı veriler ekleme ve sistem işleyişini bozma gibi eylemler siber suçlar kapsamında değerlendirilir.
Read moreSiber suçun cezası nedir?
Bir bilişim sistemini engelleyen veya bozan kişi bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bilişim sistemindeki verileri bozma, yok etme, değiştirme veya erişilmez kılma suçunun cezasıysa altı aydan üç yıla kadar hapistir.
Read moreSiber polis ne yapar?
Siber güvenlik alanından sorumlu kişi, hukuka aykırı ve bilişim sistemlerinin işleyişini engelleyen her durumu analiz etmekle birlikte, bilişim sistemlerinin güvenlik seviyesini yükseltmekle de görevlidir.
Read more