Tavla, satranç ve okey oynamak haram mı ? Eğlencesine ya da öylesine oynanmış olsa dahi dinimizce yasaklanan şans oyunları, Müslüman kimseleri aldatma yolunda şeytanın sapladığı bir oktur. Müslümanların bu tuzaktan uzak durup kendilerini tavla, satranç, okey vb. oyundan sakındırması gerekir.
Read moreNerdeşir ne demek?
Bir açıklamaya göre nerdeşîr, kendisiyle oynanan taşları bulunan kısa tahtadır.
Read moreTavla oynamak neden günah?
Tavla haram değil ama mekruh İslam bilginlerinin çoğunluğu, bazı hadislerden hareketle tavlanın haram olduğunu ifade etmiştir. Tavlanın kumar olma ihtimalinden hareketle, haram sayılması pek isabetli değildir.
Read moreParasına oyun oynamak günah mı?
CEVAP: Katılımcıların ortaya belli bir miktar para veya bir mal koyup oyun sonunda kazananın ona sahip olduğu bütün eylemler, adı ne olursa olsun kumardır, dolayısıyla haramdır.
Read moreZar ile oynanan oyunlar haram mı?
Eğer, tavla ve satranç kumar değil sadece oyunsa, “Her oyun haramdır. Ancak, kişinin eşiyle, ok ve yayıyla ve atıyla oynaması hariç” (Zeylaî, Nasbü’r-râye, IV, 273-274) hadisinden anlaşılacağı gibi sonuç yine haram olarak görülmektedir.
Read moreKızma birader oyunu oynamak günah mı?
Tavla ve benzeri iskambil, domino, pişti, okey, kızma birader , monopoly gibi şans oyunları ittifakla caiz değildir.
Read moreInternetten kağıt oynamak günah mı?
Fiziksel oynamak caiz olmadığı gibi ekran üzerinden oynamak da caiz değildir ve aralarında hiçbir fark yoktur. Netice itibariyle kumar aletleriyle oynanan bir oyundur.
Read more