Aaker, yaptığı araştırmaların çıktısı olarak, marka kişiliğinin temelinde beş boyut olduğunu belirtir, bunlar; samimiyet (sincerity), coşku (excitement), yeterlik (competence), çok yönlülük (sophistication), sertlik (ruggedness). Bu beş boyut altında, Aaker markaların sahiplenebileceği alt boyutları da belirtmiştir.7 Mar 2022
Read moreMarka temasının öğeleri nelerdir?
Marka teması: Reklamı, basın açıklamaları, ambalajı, vb. yoluyla yaptığı iletişimdir.
Read moreMarka kişiliği kavramı nedir?
Dolayısıyla marka kişiliği ; tüketicilerin çeşitli markaları birbirinden ayırt edebilmesini sağlayan kişilik özelliklerinin markalara yansıtılmasıyla meydana gelen bir unsur olarak tanımlanmaktadır. Marka kişiliği ; markanın bir insan formunda yapılandırılmasını ifade eder.
Read moreMarkanın kişiliği var mıdır?
Marka kişiliği , cinsiyet, yaş ve sosyoekonomik sınıf gibi özelliklerin yanı sıra sıcakkanlı, ilgili ve duygusal olma gibi klasik insana özgü kişilik özelliklerini de içermektedir. Marka kişiliği , insan kişiliği gibi hem ayırt edici hem de süreklidir (Aaker, 2009: 160).
Read moreMarka boyutları nedir?
Aaker, yaptığı araştırmaların çıktısı olarak, marka kişiliğinin temelinde beş boyut olduğunu belirtir, bunlar; samimiyet (sincerity), coşku (excitement), yeterlik (competence), çok yönlülük (sophistication), sertlik (ruggedness).
Read moreMarka algısı ne demek?
Marka algısı , tüketici zihninde oluşan duyusal kodların tamamını içermektedir. Duyu organlarından geçerek zihne ulaşan bu kodlar, zihinde kişi tarafından anlamlaştırılarak, tüketicinin o marka için bir his sahibi olmasına olanak sağlar. Zihinde oluşan bu his algısı her zaman güçlü ve gerçektir.
Read moreMarka kişiliği kavramı hangi varsayıma dayanır?
Marka kişiliği kavramı , temelde markaların da insanlar gibi kişilik özelliklerine, belli duygular ya da izlenimlere sahip olduğu varsayımına dayanır . … Marka kişiliği , bir markanın tüketiciye çağrıştırdığı insani özelliklerin tümüdür.
Read more