SerPK.m.14/A hükmüne göre, ‘Anonim ortaklıklar esas sözleşmelerinde hüküm bulunmak şartıyla, kâr payı imtiyazı sağlayarak, oy hakkından yoksun paylar ihraç edebilir ve bunları temsil eden hisse senetlerini halka arz edebilirler.2 May 2021
Read moreHisse senedinden gelir elde edilir mi?
Alım – Satım Kazancı: Zaman içinde hisse senedinin değerinde meydana gelen artıştan hisse senedinin satışı suretiyle elde edilen gelirdir. Bu gelir de Gelir Vergisi Kanunu’nun mükerrer 80. maddesi 1. fıkrasına göre “Değer Artış Kazancı” olarak Gelir Vergisine tabi tutulur.
Read moreHisse Senetlerimi kaybettim ne yapmalıyım?
SORU: Hisse senetlerimi kaybettim , ne yapmam gerekiyor? CEVAP: Asliye Ticaret Mahkemesine (Hasımsız) dava açarak hisse senetlerinizi kaybettiğinize dair karar aldırmanız gerekmektedir. Mahkeme kararı ile birlikte şirkete müracaat ettiğiniz takdirde, yeniden bastırılacak hisse senetleri tarafınıza teslim edilecektir.
Read moreÖdenen senet nasıl iptal edilir?
Senet emre yazılı bir senet ise bunun iptali ödeme veya hamilin yerleşim yerindeki Ticaret Mahkemesi’nden alınacak ödemeden men kararı ile, hamile veya nama yazılı bir senet ise bunun iptali borçlunun yerleşim yeri Ticaret Mahkemesi’nden alınacak ödemeden men kararı ile mümkündür.
Read moreSenet Calinirsa ne olur?
Yanma, yırtılma, kullanılmaz hale gelme durumlarında ödeme yasağı talep edilemez edilmişse mahkeme talebi reddeder. Ödeme yasağı kararı senedin çalınması, kaybolması gibi durumlarda da verilebilir. Ödeme yasağı talebi asliye ticaret mahkemesine yapılır ve karar bu mahkeme tarafından verilir.
Read moreHisse senedi ortaklık hakkı verir mi?
Hisse senetleri sahiplerine, ortaklık hakkı , yönetime katılma (oy) hakkı , kar payı (temettü) alma hakkı , rüçhan hakkı (yeni pay alma hakkı ), bedelsiz pay alma hakkı , tasfiyeden pay alma hakkı , bilgi edinme hakkı , sağlar.2 May 2021
Read moreHisse senedini kim imzalar?
– Senedin sahibinin adı soyadı veya tüzel kişilikse ticaret ünvanı. – Hissedarın ikametgah bilgileri, tüzel kişilikse merkez adresi. – Şirket adına imza yetkilisi olanlardan en az iki kişi tarafından imzalanması şarttır. Not: Eğer şirket tek kişilik bir anonim şirketse bu sebeple tek imza yeterli olacaktır.
Read more