Nabız 100 olursa ne olur?

Normalde nabız sayısı dakikada 60-100 arasındadır. 100 ‘ün üzerine çıktığında taşikardi durumu tarifliyoruz. Ancak 100 -120 seviyeleri çoğunlukla önemsiz değerlerlerdir ve bu değerler çoğunlukla kansızlık, guatr ve anksiyete-heyecan kaynaklıdır.

Read more

Supraventriküler atım nedir?

Supraventriküler taşikardi (SVT) kalbin üst boşluklarından (kulakçıklardan) kaynaklanan ve dakikada atım saysının 100’ün üzerinde olduğu çarpıntı atağıdır. Atak birkaç saniye gibi kısa süreli olabileceği gibi saatlerce de sürebilir.31 Eki 2018

Read more

AF hastalığı nedir?

AF ‘li hastaların en az %10’unda altta yatan bir kalp hastalığı saptanamaz. Bu hastalarda AF , alkol veya aşırı kafein kullanımı, stres, bazı ilaçlar, metabolik bozukluklar veya ağır enfeksiyonlar ile ilişkili olabilir. Bazı hastalarda ise hiçbir neden bulunamaz bunlar da “lone atrial fibrillation ” diye tanımlandır.

Read more

Kalpte pause ne demek?

Aktivite durumumuza göre kalbimiz yavaşlar ya da hızlanır, aktivitemizle kalbimizin hızı uyum içindedir. Oysa hasta sinüs sendromunda aktivitemize göre kalp hızı uyum kabiliyeti bozulmuştur. Sinüs düğümü bu sendromda elektriksel uyarıyı yavaştır, ritim düzensiz veya uzun sinüs duraklaması (pause ) olabilir.

Read more

AF hastaları nasıl beslenmeli?

Amerikan Kalp Sağlığı Derneği (AHA) AFib’e sahip kişilerin mümkün olduğunca doymuş yağlardan, kolesterol ve tuzdan kısıtlı beslenmesini tavsiye eder. Diyette meyve, sebze, kepekli tahıllar, az yağlı veya yağsız süt ürünleri, yağsız et (ağırlıklı beyaz et) ve kuruyemişlerin yer almasını önerir.

Read more