Myastenia gravis tedavisinde ne kullanılır?

Buna göre, myastenia gravis tedavisinde sıklıkla uygulanan yöntemler şu şekilde sıralanabilir: İlaç tedavisi en çok kullanılan tedavi yöntemidir. Bu kapsamda, kortikosteroidler, bağışıklık baskılayıcı ilaçlar (immünsüpresifler) ve kas güçsüzlüğünü gideren kolinesteraz inhibitörlerinden yararlanılabilir.21 Kas 2020

Read more

Buz testi nedir?

Buz testi : Özellikle göz kapağı düşüklüğü söz konusuysa tensilon testi yerine uygulanabilir. Göz kapağının üzerine iki dakika süreyle buz torbası konularak göz kapağındaki değişiklikler izlenir. Kan tahlili: Reseptör bölgelerini bozan anormal antikorların varlığını ortaya çıkarabilir.

Read more

Myastenia krizi nedir?

Miyastenik kriz (MK), miyastenia gravisin (MG) doğal seyrinde önemli ve sık görülen komplikasyonlardan biridir. MK solunum yetersizliği olarak veya miyastenik güçsüzlük nedenli postoperatif 24 saatten daha fazla ekstübasyonun gecikmesi olarak tanımlanabilir.

Read more

Konjenital miyastenik sendrom nedir?

Konjenital miyastenik sendromlar (KMSlar), nöromüsküler kavşağın herediter bir grup hastalığıdır. Bu hastalıklar genellikle ilk yaş içinde oküler, bulber ve ekstremite kaslarında fluktuasyon gösteren güçsüzlük ile kendini belli eder. Nadiren daha geç yaşlarda başladığında tanı koymak zorlaşır.

Read more

Edrofonyum testi nedir?

Tensilon (edrofonyum ) testi : Ön muayeneden sonra myastenia gravis teşhisini kesinleştirmek için yapılan bir testtir. Hastaya damardan edrofonyum klorür verilir ve doktor gözetimi altında kas hareketlerini gerçekleştirmesi istenir.

Read more