Miyasteniyi tetikleyen ilaçların başında bazı antibiyotikleri saymamız gerekir. Telitromisin (Ketek) katiyen kullanılmamalıdır. Bunun dışında en çok sakınılacak olan antibiyotikler aminoglikozid ve florokinolonlardır. Botulinum toksininden ve kas gevşetici ilaçlardan özellikle sakınılması gerekir.
Read moreTimoma tehlikeli midir?
Timus bezinin kanseri olan timoma tümörleri tedavi edilmediği takdirde ölümcül olabilmektedir. Ancak timoma tümörü yavaş büyüyen bir tümör olduğu için diğer kanser türlerine göre hastanın sağ kalım süresi uzundur. Özellikle erken evrelerde ameliyat edildiğinde hastanın sağ kalım süresi çok uzun olmaktadır.
Read moreGöz kapağı düşüklüğü hangi hastalık belirtisi?
Göz kapağı düşüklüğüne yol açan nörolojik nedenler arasında; göz kapağını kaldırmakla görevli sinirin diyabet ve hipertansiyona bağlı olarak hasarlanması ya da kafa içindeki seyri sırasında oluşan basılar, sinir-kas kavşağındaki birtakım patolojiler ve göz kaslarını da etkileyen bazı kas hastalıkları sayılabilir.
Read moreTek taraflı göz kapağı düşüklüğü nasıl geçer?
Doğuştan tek taraflı göz kapağı düşüklüğünün de tek tedavisi ameliyattır. Ameliyat için farklı teknikler söz konusudur; uygun teknik, yapılacak olan muayenedeki düşüklük miktarına, göz kapağını kaldıran kas fonksiyonuna, damla testine alınan cevaba ve diğer oküloplastik muayenelere bağlıdır.
Read moreKas hastalığına hangi bitki iyi gelir?
Kas Hastalıkları Bitkisel Tedavi Yöntemleri
Read moreMyastenia gravis kalıtsal mı?
Myasthenia gravis kalıtımsal bir hastalık değil. Ancak, hastaların yaklaşık % 2’sinde sinir-kas tetiklenmesinde kalıtımsal kusurlar bulunuyor.25 Eyl 2017
Read moreAnti AChR nedir?
Anti -AChR antikorları hep negatif kalanlara “sero-negatif MG” denir. Son zamanlarda bunların serumunda kasa spesifik tirozin kinaz reseptörüne karşı antikorlar (MuSK) bulunmuştur. Erişkin kavşakta da varolan bu reseptörler sinaps oluşumu sırasında agrinin indüklediği AChR kümelenmesini sağlar.
Read more