Konjenital myastenia gravis nedir?

Myastenia gravis (MG), vücudun iskelet kaslarının çeşitli derecelerde zayıflamasına neden olan kronik, otoimmün bir sinir – kas hastalığıdır. Myastenia gravis , sinir uyarılarının bilinçli olarak kontrol ettiğiniz kaslara iletilmesindeki bir bozukluktan kaynaklanır.

Read more

Timoma tehlikeli midir?

Timus bezinin kanseri olan timoma tümörleri tedavi edilmediği takdirde ölümcül olabilmektedir. Ancak timoma tümörü yavaş büyüyen bir tümör olduğu için diğer kanser türlerine göre hastanın sağ kalım süresi uzundur. Özellikle erken evrelerde ameliyat edildiğinde hastanın sağ kalım süresi çok uzun olmaktadır.

Read more

Myastenia krizi nedir?

Miyastenik kriz (MK), miyastenia gravisin (MG) doğal seyrinde önemli ve sık görülen komplikasyonlardan biridir. MK solunum yetersizliği olarak veya miyastenik güçsüzlük nedenli postoperatif 24 saatten daha fazla ekstübasyonun gecikmesi olarak tanımlanabilir.

Read more

Konjenital miyastenik sendrom nedir?

Konjenital miyastenik sendromlar (KMSlar), nöromüsküler kavşağın herediter bir grup hastalığıdır. Bu hastalıklar genellikle ilk yaş içinde oküler, bulber ve ekstremite kaslarında fluktuasyon gösteren güçsüzlük ile kendini belli eder. Nadiren daha geç yaşlarda başladığında tanı koymak zorlaşır.

Read more

Edrofonyum testi nedir?

Tensilon (edrofonyum ) testi : Ön muayeneden sonra myastenia gravis teşhisini kesinleştirmek için yapılan bir testtir. Hastaya damardan edrofonyum klorür verilir ve doktor gözetimi altında kas hareketlerini gerçekleştirmesi istenir.

Read more

Myastenia gravis tehlikeli mi?

Myastenia gravis tedavi ile kontrol altına alınmadığında ilerleyen bir hastalıktır. Etkilenen kas grupları hastadan hastaya ve günden güne farklılık gösterebilir. Hastalığın ilerleyen evrelerinde, vücut için hayati öneme sahip olan diyafram gibi solunum kaslarının etkilenmesine bağlı olarak solunum güçlüğü görülebilir.21 Kas 2020

Read more