Kas güçsüzlüğü neden olur?

Kas güçsüzlüğü genellikle egzersiz eksikliği, yaşlanma, kas yaralanması veya hamilelikten kaynaklanır. Diyabet veya kalp hastalığı gibi uzun süreli durumlarda da ortaya çıkabilir. İnme, multipl skleroz, depresyon, fibromiyalji ve kronik yorgunluk sendromu (ME) gibi birçok olası neden vardır.

Read more

Myastenia gravis hangi antibiyotik?

Miyasteniyi tetikleyen ilaçların başında bazı antibiyotikleri saymamız gerekir. Telitromisin (Ketek) katiyen kullanılmamalıdır. Bunun dışında en çok sakınılacak olan antibiyotikler aminoglikozid ve florokinolonlardır. Botulinum toksininden ve kas gevşetici ilaçlardan özellikle sakınılması gerekir.

Read more

Buz testi nedir?

Buz testi : Özellikle göz kapağı düşüklüğü söz konusuysa tensilon testi yerine uygulanabilir. Göz kapağının üzerine iki dakika süreyle buz torbası konularak göz kapağındaki değişiklikler izlenir. Kan tahlili: Reseptör bölgelerini bozan anormal antikorların varlığını ortaya çıkarabilir.

Read more

Myastenia gravis ilerler mi?

Semptomlar genellikle dinlenme ile iyileştiğinden kas güçsüzlüğü gün içerisinde artıp azalabilmektedir. Ancak, geniş bir zaman dilimi ele alındığında, myastenia gravis semptomları zaman içinde ilerlemeye eğilimlidir, genellikle hastalığın başlangıcından sonra birkaç yıl içinde daha ağır seviyelerine ulaşır.19 Mar 2019

Read more