herşeyin bir sebebi vardır felsefesinin dayandığı, hayatın her noktasında varolduğuna inandığım olgu. dogru sonsuzdur. ve mutlak dogru yoktur, sadece an itibariyle kabul edilen dogru vardir.. zaman ve evren ile dogru sekil degistirir.
Read moreMutlak doğru nedir felsefe?
Mutlak ; sınırsız, sonsuz, koşulsuz, değişmez, zorunlu olduğu varsayılanı anlatan felsefe terimidir. Felsefi anlamda mutlak kavramı, bu bilinen genel anlamıyla eş fakat kısmen daha kompleks bir anlaman katmanına sahiptir. Buna göre, mutlak , her şeyi kuşatan, en temel gerçeklik anlamındaki felsefi ilkedir.
Read moreMutlak doğrular var mıdır?
Mutlak dogru yoktur. Dogru her bir aklin kendi algisinca verdigi degerdir. Dolayisi ile birine dogru olan ayni sey, baskasina yanlis olabilir.5 Tem 2013
Read moreMutlak bilgi yoktur ne demek?
Sofistlere göre,herşey insana göre değişir,insan herşeyin ölçüsüdür. Rüzgar üşüyen için soğuktur,üşümeyen için ise soğuk değildir.Dolayısıyla mutlak bilgi yoktur ,her şey görecelidir,öznel bilgi vardır.Sofistlerin bu yaklaşımına “Rölativizm”(görecelilik) de denir.
Read moreHegel in görüşü nedir?
Hegel felsefesi her şeyden önce bireylerin kendi kendilerine ilişkin olarak özgür bir bilince ulaştıkları bir insanlık tarihi felsefesidir. Ama bilinç kendi başına özgür değildir; bilincin özgürleşmesi Tinin Fenomenolojisi’nde betimlenen karmaşık bir süreçle gerçekleşir.
Read moreHegel töz nedir?
Töz , var olmak için kendisinden başka hiçbir şeye gereksinim duymayan varlıktır. Tözün bir başka anlamı da değişmelerin gerçekleştiği kalıcı varlıktır. Hegel için varlık sorunu aslında bir gerçeklik sorunudur.
Read moreHegel e göre kavram nedir?
Ona göre “felsefenin tarihe getirdiği biricik kavram ” akıl kavramıdır, akıl dünyaya egemendir ve dünya tarihinde her ne olmuşsa akla uygun olmuştur (Hegel, 2001, s. 22). Dünya tarihinde her şeyin akla uygun olarak gerçekleşmiş olması, tarihte aklın zorunlu bir ilerleyiş içinde olduğunun göstergesidir.
Read more