Cisimlerden yansıyan ışınlar tam olarak görme merkezinde değil daha önde odaklanıyorsa gözde miyopi vardır ve kişi uzağı yakına göre daha bulanık görür .
Read moreMiyop kendi kendine iyileşir mi?
Uzağı görememe problemi, gözün uzamasına bağlı olarak 18 yaşına dek artar. Ancak 18 yaşından sonra da özellikle fazla yakın görüş aktivitesi (okuma, ekran/cep telefonu kullanımı, vb) yapanlarda ilerleme devam edebilir. Miyopinin doğal seyrinde kendiliğinden azalma olmaz.
Read moreMiyop kimlerde görülür?
Miyopluk oldukça yaygın; Avrupa ve ABD’de nüfusun yüzde 30-40’ı gözlük kullanıyor. Bazı Asya ülkelerinde ise yüzde 90’ı buluyor bu oran.
Read moreTelefon miyop yapar mi?
Cem Selvi, gözleri dinlendirmeden uzun süre kitap okuma, yazı yazma, bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlarla vakit geçirmenin, göz kaslarının kasılı kalmasına ve uzağı bulanık görmeye neden olabildiğini, bu durumun ‘yalancı miyop ‘ olarak adlandırıldığını bildirdi.
Read moreMiyop doğuştan mı?
İşte yanıtı… “Uzağı net görememek” olarak tanımlanan miyopi , doğuştan olabileceği gibi, erişkinlik çağlarında da başlayabiliyor. 7-16 yaşları arasında başlayan miyopiye ise “okul miyopisi” adı veriliyor.
Read more1 numara miyop gözlük takmalı mı?
Ufak, 1.00 numara civarındaki miyoplarda sadece okulda tahtaya bakarken gözlük takmayı tavsiye ediyoruz. Bunda amacımız göz, gözlüklü duruma uyum sağlamasın. Gözler miyop : Miyop bir gözde takmamanızın veya ara sıra takmanızın göze zararı olmayacaktır.
Read moreMiyop ilerlerse ne olur?
Miyopluğun neden olduğu görme sorunları, düzeltici lenslerle (gözlük ve/veya kontak lensler) veya lazerli göz ameliyatı ile tamamen düzeltilir. Ancak uzağı görememe daha ilerlemiş yüksek bir miyopluk düzeyine ilerlerse , glokom, katarakt ve retina dekolmanı gibi komplikasyonlar oluşabilir.
Read more