Eğer, tavla ve satranç kumar değil sadece oyunsa, “Her oyun haramdır. Ancak, kişinin eşiyle, ok ve yayıyla ve atıyla oynaması hariç” (Zeylaî, Nasbü’r-râye, IV, 273-274) hadisinden anlaşılacağı gibi sonuç yine haram olarak görülmektedir. (Kâsânî, Bedâ’i’, V, 127).
Read morePUBG oynayan dinden çıkar mı?
Türkiye’deki yetkili isimler de PUBG caiz mi sorusuna cevap vererek PUBG ‘nin İslam’a aykırı olduğunu belirtti. Dünya çapında 450 milyondan fazla oyuncusu bulunan PUBG uygulamasını Din adamları İslam’a aykırı buluyor.20 Haz 2019
Read morePişti oynamak günah mı?
Tavla, iskambil kâğıdı, domino gibi aletlerle, parasına olmasa dahi, oyun oynamak haramdır. Çünkü bunlarla kumar oynanabilmektedir. Bunlar parasına oynanmasa bile kumara teşvik sayılırlar.9 Ağu 2015
Read moreBilgisayar oyunu oynamak dinden çıkarır mı?
Dördüncü Nokta: Bilgisayar oyunlarının türlerinin çokluğu ve çeşitliliği nedeniyle genel olarak, direk haram olmaması ya da günah ve fesada yol açmaması veyahut İslam hükümetinin kanunlarıyla çelişmemesi şartıyla bilgisayar oyunlarının oynanmasının caiz ve helal olduğunu söyleyebiliriz.
Read more