Sermaye Piyasası bölümünün amacı, lisans eğitiminde verilen eğitimler ile birlikte kendi geliştirebilecek, sektöre fayda sağlayıp, sektörü geliştirebilecek, çalıştığı kurumlardaki yatırımları en verimli ve faydalı şekilde kullanılabilecek kişileri yetiştirmektir.
Read moreSermaye piyasası ne demek?
Ekonomik koşulların para ve finansal boyutlarının oluşumunu sağlayan piyasalara sermaye piyasaları denmektedir. Uzun vadeli menkul kıymetlerinin alınıp satıldığı yerlere sermaye piyasası denir. Uzun vadeli menkul kıymetler ise tahviller ve hisse senetleri olmaktadır.
Read moreSermaye piyasası uzmanı nasıl olunur?
Sermaye piyasası uzmanı olmak için üniversitede 4 yıl eğitim alınmalıdır. Ancak Sermaye Piyasası Kurulunda görev yapacak kişilerin Kamu Personeli Seçme Sınavı ‘na ve kurulun yaptığı yazılı ve sözlü sınava girmesi gerekir.3 Eyl 2021
Read moreSermaye piyasası uzmanı ne iş yapar?
Sermaye Piyasası Uzmanı Ne İş Yapar ? Üniversitelerin Sermaye Piyasası , İktisat, İşletme gibi bölümlerinden birini bitiren kişiler ilgili alanda kendilerini geliştirdiklerinde sermaye piyasası uzmanı olur. Sermaye piyasası uzmanı ekonomik olayları takip ederek bu alana yönelik raporlar hazırlar, çözüm önerileri getirir.
Read moreSermaye Piyasası okuyan ne is yapar?
Sermaye Piyasası bölümü mezunu bireyler finans ve yatırım şirketlerinde, danışmanlık başta olmak üzere ekonomi üzerine çalışmalar gerçekleştirirler. Şirketlerin yatırım kararlarını analiz etme ve bu analizler üzerine rapor hazırlama ve portföy yönetimi görevleri arasında bulunmaktadır.
Read moreSermaye piyasası uzmanı ne kadar maaş alır?
Maaş Bilgileri SPK dahilinde ve kamu kurumu uzman maaşları 7 bin 500 TL’den başlarken; uzman yardımcısı kadroları için ilgili maaş tarifesi ise 6 bin 500 TL’den başlamaktadır.
Read more