Madde 11 – (Değişik: 14/9/2009-2009/15428 K.) Devlet memurları , kurumları ile ilgili resmi ve şahsi işlerinden dolayı müracaat hakkına sahiptirler. Ayrıca Devlet memurları , görevleri sırasında haberdar oldukları konusu suç teşkil eden durumları yetkili makamlara bildirmekle yükümlüdürler.
Read moreDevlet memuru hangi durumlarda işten atılır?
Kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olan kişi memuriyete kabul edilemez. (657 sayılı kanun m.48/5). Kasten işlenen bir suçtan 1 yıl veya daha fazla hapis cezasının memuriyet görevi sırasında işlenmesi halinde, kişinin memuriyet görevi sona erer.
Read more657 den şikayetlerle ilgili usul ve esasların yönetmeliğini kim yayınlar?
Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü
Read moreÇalıştığım kurumu nereye şikayet edebilirim?
ALO 170 hattı 4857 Sayılı İş Kanunu kapsamında görevde olan işçiler için hizmet veren hattır. ALO 170 hattı işçi ve işveren anlaşmazlığı halinde dava işlemlerinden önce arabuluculuk yapmaktadır. ALO 170 hattı üzerinden, eleştiri, ihbar, şikayet , soru, öneri ve talep hizmetleri alınabilmektedir.
Read moreEk iş yapan devlet memuru nereye şikayet edilir?
Suça ilişkin ihbar veya şikayet , Cumhuriyet Başsavcılığı’na veya kolluk makamlarına yapılabilir (5271 S. K. m. 158) . Valilik veya kaymakamlığa ya da mahkemeye yapılan ihbar veya şikayet , ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilir (5271 S. K. m. 158) .
Read moreMemura ceza nasıl verilir?
Disiplin Cezası Vermeye Yetkili Amir ve Kurullar Devlet memurluğundan çıkarma cezası amirlerin bu yoldaki isteği üzerine, memurun bağlı bulunduğu kurumun yüksek disiplin kurulu kararı ile verilir . Disiplin kurulu ve yüksek disiplin kurulunun ayrı bir ceza tayinine yetkisi yoktur, cezayı kabul veya reddeder.
Read moreMemur amire tutanak tutabilir mi?
Memur , amire rapor tutabilir mi ? Keyfe keder olmaksızın rapor da tutar , ikinci memurla birlikte Tutanakta tutar . Memur amire tutanak tutar . Tutanakla bir üst amire müracaat eder.
Read more