Devlet memurlarının yapabileceği ek iş sektörleri şu şekilde sıralanabilir: Zirai kazanç sağlayabilirler, Gayrimenkul ve menkulden kazanç elde edebilirler, bilirkişilik ve hakemlik yapabilirler. Aynı zamanda meslek saatleri dışında eğitim -öğretim ve sosyal ve mesleki nitelikteki kuruluşlarda görev üstlenebilirler.2 Tem 2021
Read moreDevlet memuru sahneye çıkabilir mi?
Mesai saatleri dışında yapmak, görevini küçük düşürücü davranışlardan kaçınmak ve sosyal güvenlik ilişkisi kurmamak şartıyla memurlar dizi veya filmlerde ya da tiyatro oyunlarında rol alabiliyor. Ayrıca sahneye çıkıp şarkı söyleyebiliyor, bir müzik şirketiyle telif sözleşmesi yaparak CD de çıkarabiliyor.30 Haz 2021
Read moreDevlet memuru ne iş yapar?
Ne İşe Yaparlar ? Düz memurlar , atandıkları kamu kurum ve kuruluşlarında herhangi bir mesleki görev icra etmezler. Bu kişiler kurumun yazı ve evrak işlerinden sorumludurlar ve masa başı bir iş yapmaktadırlar.
Read moreDevlet memurları nerede çalışır?
Devletin kurumlarında yani devlet hizmetinde bulunan bireyler memur olarak nitelendirilmektedir.17 Ara 2020
Read moreDevlet memuru özel sektöre iş yapabilir mi?
Memurlar , mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışamaz .
Read moreMemur amire tutanak tutabilir mi?
Memur , amire rapor tutabilir mi ? Keyfe keder olmaksızın rapor da tutar , ikinci memurla birlikte Tutanakta tutar . Memur amire tutanak tutar . Tutanakla bir üst amire müracaat eder.
Read moreEk iş yapan devlet memuru nereye şikayet edilir?
Suça ilişkin ihbar veya şikayet , Cumhuriyet Başsavcılığı’na veya kolluk makamlarına yapılabilir (5271 S. K. m. 158) . Valilik veya kaymakamlığa ya da mahkemeye yapılan ihbar veya şikayet , ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilir (5271 S. K. m. 158) .
Read more