Bunun için 0850 202 20 20’yi aramalısınız. Diğer yöntem ise internet şubesinden iptal yöntemidir. Bunun için öncelikle Türkiye Hayat Emeklilik internet şubesine giriş yapmanız ve “Online İşlemler” menüsüne tıklayarak “Bireysel” işlemleri seçmeniz gerekir.
Read moreBES ten çıkan memur tekrar girebilir mi?
Daha önce işverenleri tarafından otomatik katılım sistemi kapsamında bireysel emeklilik planına dahil edilmiş ancak cayma veya ayrılma hakkını kullanmış olan çalışanlar, Bakanlığın belirleyeceği esaslar dahilinde 3 yıl içinde bir defalığına otomatik olarak emeklilik planına tekrar dahil edilir.
Read moreMemurlar zorunlu BES ten nasıl çıkar?
MEMUR BES İPTAL NASIL YAPILIR? Cayma hakkı, BES ‘e dahil olduğunuz bildirildiği tarihten geçerli olmak üzere 60 gün içinde kullanılacak. Bu yasal bir hak. Cayma hakkı talebinizi Bireysel emeklilik şirketine çağrı merkezi, faks, posta ve e-mail ile bildireceksiniz.
Read moreBES iptali için hangi numara?
Telefonla iptal etmek için 0850 800 44 00 ve 0850 800 44 01 numaralarından bir tanesini aramanız gereklidir.
Read moreDevlet besinden nasıl çıkılır?
Yine de BES iptali yapmak için iptal başvuruları 2 ay içerisinde yapılabilir. Zorunlu BES iptali genelde maaş aldığınız banka aracılığı ile iptal işlemleri yapılmaktadır. Otomatik BES iptali ile ilgili çalıştığınız iş yerinin insan kaynakları bölümü ile görüşebilirsiniz.
Read moreBesten Paramı nasıl alırım?
BES’TE BİRİKEN PARA NASIL ALINIR? Bireysel Emeklilik Sistemi’nde birikmiş paranız varsa sistemde yazan sigorta şirketiniz ile iletişime geçerek birikmiş paranızı almak için talepte bulunabilirsiniz. BES parasının alabilmek için e-Devlet üzerinden işlem yapılamıyor.
Read moreBES iptal edince para geri gelir mi?
BES iptalğinde para iadesi yapılmaktadır. Birikiminiz kadar para tutarını ve eğer bankaların katkı payı varsa katkı paylarını alabilirsiniz. Fakat BES ‘i iptal ettiğiniz ve tamamlamadığınız için, yüzde 25’lik devlet desteğini alamayacaksınız.
Read more